REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gaivus, tobulai tinka vasarai. Pasmaguriavę mergaitės įvertino puikiai. Man išėjo 2 ne maži desertai, nes nešiuosi rytoj vieną į darbą kolegėms pavaišinti po atostogų, o kitą jau mergaitės skanauja ir tebesidžiaugia vasara. Linkiu ir Jums skanių vasariškų atradimų“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.

Gaivus, tobulai tinka vasarai. Pasmaguriavę mergaitės įvertino puikiai. Man išėjo 2 ne maži desertai, nes nešiuosi rytoj vieną į darbą kolegėms pavaišinti po atostogų, o kitą jau mergaitės skanauja ir tebesidžiaugia vasara. Linkiu ir Jums skanių vasariškų atradimų“, – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė.

REKLAMA

Deserto pagaminau 4 l. Tikrai užteks nemažam būriui žmonių.

Želė ir uogų sluoksnis: 2 pakelių želės (aš rinkausi agrastų skonio); Braškių; Šilauogių; Trešnių.

Kefyro sluoksniui: 1 l kefyro; 1 skardinė saldaus kondensuoto pieno; 3 pakelių skirtingų skonių želė (aš rinkausi vyšnių, apelsinų, kivi); 3 v. š. su kaupu želatinos + 150 ml vandens; 0,5 citrinos sulčių.

Želės torto receptas

Kadangi aš desertus gaminau želė žiede, tai ruošiau juos aukštyn kojomis. Pirmiausia ruošiau želė ir uogų sluoksnį. Agrastų želė užpilame 700 ml šilto vandens. Maišome, kol želė ištirps. Atvėsiname.

REKLAMA
REKLAMA

Į želė žiedą dedame pjaustytas braškes, šilauoges, per pusę perpjautas trešnes (išimame kauliukus) ir užpilame jau pravėsusia agrastų želė. Dedame į šaldytuvą stingti. Aš ruošiau 2 želė žiedus.

REKLAMA

Pasiruošiame likusių skonių želė. Kiekvieną jų užpilame 400 ml karšto vandens, gerai išmaišome ir dedame į šaldytuvą stingti. Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame brinkti.

Kai želė bus jau sustingę, supjaustome jas nedideliais gabalėliais. Kefyrą sumaišome su kondensuotu pienu ir citrinos sultimis. Želatiną ištirpiname garų vonelėje.

Supilame į kefyro masę. Įmaišome supjaustytus želė gabalėlius. Gerai viską išmaišome ir užpilame ant jau sustingusio želė ir uogų sluoksnio.

Dedame į šaldytuvą stingti bent 4 val. Geriausia palikti per naktį. Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų