REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

 Ketvirtadienio vakarą klaipėdiečiai triukšmingai atšventė alaus sezono atidarymą, į kurį progos užsukti nepraleido ir pramogų pasaulio atstovai. Buvusiame „Memelyje“ įsikūrusiame gastronominiame bare „Beer Garden“ už baro vairo stojo „Humoro klubo“ nariai Paulius Ambrazevičius ir Dominykas Klajumas, o susipažinti su alaus gėrimo tradicijomis, padegustuoti netikėtų alaus ir užkandžių derinių atvykusius svečius kvietė ir garsiausias alaus someljė Donatas Dabrovolskas.

 Ketvirtadienio vakarą klaipėdiečiai triukšmingai atšventė alaus sezono atidarymą, į kurį progos užsukti nepraleido ir pramogų pasaulio atstovai. Buvusiame „Memelyje“ įsikūrusiame gastronominiame bare „Beer Garden“ už baro vairo stojo „Humoro klubo“ nariai Paulius Ambrazevičius ir Dominykas Klajumas, o susipažinti su alaus gėrimo tradicijomis, padegustuoti netikėtų alaus ir užkandžių derinių atvykusius svečius kvietė ir garsiausias alaus someljė Donatas Dabrovolskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Klaipėdoje jau seniai trūko vietos, kuri siūlytų ne tik įvairių rūšių alaus iš viso pasaulio, bet ir prie jo priderinto maisto bei nišinių vietinių daryklų alaus. Atsidarę vasarą jau spėjome apšilti kojas, tad su džiaugsmu skelbiame rudens sezono pradžią ir laukiame iš pajūrio paplūdimių į barą sugrįžtančių poilsiautojų“, – sveikinimo kalboje sakė „Beer Garden“ vadovas Džiugas Gorbatiuk.

REKLAMA

Renginiui prasidėjus už baro stoję „Humoro klubo“ nariai pasirodė ne prasčiau nei patyrę barmenai – į bokalus pilstė alų lankytojams, o D. Klajumas dėmesiu nusprendė pamaloninti ir „Beer garden" su drauge apsilankiusią aktorę Eglę Jackaitę. Profesionaliu barmenu dirbęs komikas jai suplakė alaus kokteilį „Mojito“, kuriuo įrodė, kad alus gali tapti ir gaivių kokteilių pagrindu. Rudens sezoną atidarantį barą sveikinusi E. Jackaitė prisipažino vengianti alkoholinių gėrimų, tačiau neįprasto jai skirto D. Klajumo kokteilio vis dėlto paragavo.

REKLAMA
REKLAMA

Perėmus vairą profesionalui, alaus someljė Donatui Dabrovolskui, susirinkusieji turėjo galimybę paragauti balto, juodo ir šviesaus alaus, „suporuoto“ su netikėtais užkandžiais. Baltu alumi someljė ragino vaišintis su melionu ir krevetėmis, juodą alų gardino karamelizuoti riešutai ir juodasis šokoladas, o šviesusis alus papildytas aštriais vištos sparneliais ir naminiais bulvių traškučiais. „Daugelis galvoja, kad prie alaus tinka tik įprasti sūrūs užkandžiai, tačiau netikėtos skonio kombinacijos tik dar labiau paryškina alaus skonį – pabandę paragauti prie kito alaus priderinto užkandžio, pajusite, kad jis čia visiškai netinka”, – atkreipė dėmesį alaus someljė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vakaro metu vertintojų komisija, sudaryta iš Urtės Šilagalytės, Donato Baumilos ir Baibos Skurstenes, dalyvavo akloje baro tamsaus alaus degustacijoje. Beveik visais atvejais komisijos nuomonės išsiskyrė – visi manė ragaujantys skirtingos rūšies alų. B. Skurstene laikėsi taktikos visuomet „šaudyti“ vien čekišką „Kozel“ alų, tačiau nė vienu iš trijų atvejų jos spėjimai nepasiteisino – žymūs žmonės ragavo „Varniukų“, „Grimbergen“ ir „Mėmelio“ alaus rūšis. Pastarasis dėl neįprasto džiovintų vaisių skonio sulaukė daug pagyrimų.

REKLAMA

Alumi lankytojus vaišinusio baro vadovo nuomone, juodasis vaisinis „Mėmelio“ daryklos alus buvo pastebėtas neatsitiktinai – pastaruoju metu būtent ši alaus rūšis yra labai mėgstama baro lankytojų. „Kiekvienas turi savo unikalų skonį ir mėgstamą alaus rūšį, bet drąsiai galima teigti, kad šiuo metu „Beer Garden“ siūlo tai, ko niekur kitur negalima rasti“, – sakė Dž. Gorbatiuk. Pasak jo, triukšmingai pradėtas alaus ruduo duos gerą pradžią visam šaltajam sezonui – klaipėdiečių laukia dar ne vienas smagus renginys, sušildysiantis žvarbų vakarą.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų