REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pusryčiai neabejotinai yra svarbiausias dienos valgis ir daugelis renkasi kiaušinius. Nesvarbu, juos verdate, kepate, gaminate kiaušinienę ar kokį kitą patiekalą – tai neblogas pasirinkimas. Tačiau nauji tyrimai atskleidė įdomų faktą – štai, ką reikėtų valgyti pusryčiams, jei norite ženkliai sumažinti širdies smūgio riziką.

Pusryčiai neabejotinai yra svarbiausias dienos valgis ir daugelis renkasi kiaušinius. Nesvarbu, juos verdate, kepate, gaminate kiaušinienę ar kokį kitą patiekalą – tai neblogas pasirinkimas. Tačiau nauji tyrimai atskleidė įdomų faktą – štai, ką reikėtų valgyti pusryčiams, jei norite ženkliai sumažinti širdies smūgio riziką.

REKLAMA

Žurnale „BMC Medicine“ paskelbti tyrimai rodo, kad laikas pamėgtus kiaušinius iškeisti į traškesnį produktą, jei norite apsaugoti savo širdį, rašo express.co.uk.

Tyrėjų komanda nustatė, kad kiaušinį pakeitus sauja riešutų, rizika susirgti širdies ir kraujagyslių ligomis sumažėja net 17 procentų. Be to, pasirinkus riešutus vietoj kitų produktų, 18 procentų sumažėjo diabeto išsivystymo ir 15 procentų sumažėjo ankstyvos mirties rizika.

Kiaušinius rekomenduojama keisti riešutais

Tyrime rašoma, kad kiaušinius rekomenduojama pakeisti maždaug 25-28 gramų porcija riešutų, kad pajustumėte jų teikiamą naudą sveikatai.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau mokslininkai nepriėjo išvados, kad kiaušinius reikėtų visiškai išbraukti iš mitybos raciono – tai ne pirmas tyrimas, kuriame perspėjama, kad kiaušiniai kenkia širdžiai, tačiau daugelis ekspertų pabrėžia, kad norint daryti išvadas apie kiaušinių poveikį sveikatai, reikia daugiau įrodymų.

REKLAMA

Šiame tyrime mokslininkai atliko „madingų“ augalinės kilmės produktų tyrimą. Rezultatai parodė, kad žuvies ir jūros gėrybių pakeitimas augalinės kilmės produktais nėra naudingas.

Be to, nebuvo jokių įrodymų, kad pieno produktų pakeitimas augaliniais pieno produktų atitikmenimis galėtų sumažinti širdies ir kraujagyslių ligų riziką.

Tačiau, pakeitus pieną riešutais, labai nežymiai sumažėjo ankstyvos mirties rizika. Tyrimo rezultatai taip pat atskleidė, kad žmonėms, kurie 50 g perdirbtos mėsos pakeitė ankštinėmis daržovėmis, lęšiais, avinžirniais ar pupelėmis, širdies ligų rizika buvo 23 proc. mažesnė.

REKLAMA
REKLAMA

Be to, jei vietoj perdirbtos mėsos tiriamieji suvalgydavo 28-50 gramų riešutų, šių ligų rizika sumažėdavo dar labiau, net iki 27 proc.

Dr. Sabrina Schelsinger, viena iš tyrimo bendraautorių, rekomendavo žmonėms iš naujo pergalvoti savo pasirinkimus pusryčiams. „MailOnline“ ji sakė: „Šios analizės rezultatai rodo, kad būtų geriau kiaušinius ar kitą maistą pakeisti augalinės kilmės produktais.

Taip pat yra įrodymų, kad žmonėms būtų naudinga pakeisti paukštieną augalinės kilmės maisto produktais, nors įrodymų, kad kažkuo reikėtų keisti pieno produktus, buvo nedaug.“

Bus širdies smūgis nuo kiaušinienės
nieko durniau negirdejau
vėl ta pati rašliava..riešutų neperka???jaučiasi..chaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų