REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ne paslaptis, kad infliacija veikia įvairius verslo sektorius Lietuvoje. Kainų kilimas neaplenkia ir restoranų. Naujojoje tinklalaidėje „Kas ant stalo?“ restoranų apžvalgininkai diskutavo, kiek tai padarė įtakos besilankantiems ir ar šis pokytis nuves į gerą.

Ne paslaptis, kad infliacija veikia įvairius verslo sektorius Lietuvoje. Kainų kilimas neaplenkia ir restoranų. Naujojoje tinklalaidėje „Kas ant stalo?“ restoranų apžvalgininkai diskutavo, kiek tai padarė įtakos besilankantiems ir ar šis pokytis nuves į gerą.

REKLAMA

Natūrali diskusija kilo beragaujant atrodytų daug kaštų nereikalaujančius „Bernelių užeigos“ patiekalus, kurių kaina paskutiniais metais kai kuriose maitinimo įstaigose pakilo net ir iki 60%. Tai visiems gerai žinomi lietuviški cepelinai, vėdarai ir žemaičių blynai, gaminami daugiausiai iš ne itin brangių produktų – bulvių. Vienas iš pagrindinių vertinimų kriterijų laidos metu, tai kaina, todėl aptariant būtent ją laidos dalyviai pasiskirstė į kelias stovyklas.

Vieni teigė, jog toks kainų kilimas yra sveikintinas, norint pasiekti Vakarų Europos šalių ekonominį lygį, o taip pat ir neišvengiama būtinybė restoranams, norint išgyventi. Kiti priešino, kad išėjimas į restoraną Lietuvoje patapo prabanga ir šventine proga, kurią eilinis lietuvis sau gali leisti vos kartą į dvi savaites. Didžiausia atskirtis jaučiasi tiems restoranų lankytojams, kurių pajamos/atlyginimai nekyla kartu su patiekalų kainomis.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, kainos – ne vienintelė naujausio epizodo tema. Šiame epizode bus apžvelgiamas „Bernelių užeigos“ maistas – raugintų kopūstų sriuba, žemaičių blynai, obuolių ir kmynų gėrimas, vėdarai ir cepelinai. Tad ar šis restoranas sužavėjo maisto apžvalgininkus – Donatą Karklių, Eimantę Rimašauskaitę, Paulių Balčiukyną ir Jevgenijų Misevič? Ar maistas yra vertas jūsų pinigų? 

REKLAMA

Apie visa tai ir dar daugiau – naujausiame „Kas ant stalo?“ tinklalaidės epizode, kurią rasite straipsnio pradžioje.

Naujausią epizodą galite žiūrėti ir TV3 YouTube kanale:

Apie ką kalbėjome:

00:00:00 – Intro

00:00:35 – Aptarimas pirmo podkasto

00:02:55 – „Bernelių Užeigos“ pristatymas

00:08:38 – Raugintos kopūstų sriubos ragavimas

00:16:40 – Žemaičių blynų ragavimas

00:25:48 – Obuolių - kmynų gėrimo ragavimas

00:28:18 – Vėdarų ragavimas

00:37:50 – Cepelinų ragavimas

00:48:20 - Verdiktas „Bernelų Užeigai“

00:50:42 – Restoranų kainos

01:07:15 - Kruasanų ragavimas

Tinklalaidę apie maistą ir restoranus „Kas ant stalo?“ žiūrėkite kiekvieną trečiadienį 19 val. naujienų portale tv3.lt, TV3 televizijos YouTube kanale ir „Kas ant stalo?“ YouTube kanale.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų