REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Inpektoriams įkliuvo dar viena Kauno mėsos perdirbimo įmonė„Skaistės mėsa“. Joje – šokiruojantys radiniai. Specialistai užfiksavo, kaip pasenę produktai galimai nuplaunami, atnaujinami, atšviežinami ir vėl keliauja į prekybą. Įmonės vadovė tokius įtarimus neigia, o patikras pagal skundus vadina buvusių darbuotojų kerštu.

Inpektoriams įkliuvo dar viena Kauno mėsos perdirbimo įmonė„Skaistės mėsa“. Joje – šokiruojantys radiniai. Specialistai užfiksavo, kaip pasenę produktai galimai nuplaunami, atnaujinami, atšviežinami ir vėl keliauja į prekybą. Įmonės vadovė tokius įtarimus neigia, o patikras pagal skundus vadina buvusių darbuotojų kerštu.

REKLAMA

„Įmonė išveža produktus į parduotuves ir pasibaigus terminui, neišpardavus, grąžina atgal ir, galima įtarti pagal visą medžiagą, kad prikėlinėja tuos produktus antram gyvenimui. Jie yra užmerkiami, jie plaunami: lašiniai, kiaulių kojos, buvo fiksuoti įvairūs produktai, džiovinti gaminiai“, – komentuoja Marijampolės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkas Gediminas Gvazdaitis.

O įmonės vadovė teisinasi, kad tai tebuvęs bandymas sukurti naują produktą… keturkojams.

„Mes ruošėmės gaminti vadinamą šunų maistui dešrą. Daryti pirmą bandymuką. Ten buvo iš pasibaigusio galiojimo ir mėgėjų dešros keli gabaliukai, kulniukai, įvairios produkcijos“, – tikina įmonės direktorė Elė Kivarienė.

REKLAMA
REKLAMA

Tikrintojai sako, dalis mėsos buvo akivaizdžiai pasenusi, trūko gaminių dokumentų, be to, išvydo ir daug įvairių pažeidimų patalpose.

„Nesilaikoma sanitarijos reikalavimų, indai, įranga pačios patalpos menkai prižiūrėtos“, – teigia G. Gvazdaitis.

REKLAMA

„Kažkuris kampelis galbūt ir gamybos metu gal ir buvo kažkas nukritę, tai nereiškia, kad yra visur nešvaru“, – nesutinka E. Kivarienė.

Bendrovės vadovė pažeidimų kratosi. Patalpų vidun įsileidusi TV3 žurnalistus pripažįsta, kad gal vieną kitą įrenginį reiktų jau atnaujinti, tačiau esą ir įranga, ir aplinka – viskas nuolat prižiūrima, valoma ir dezinfekuojama.

„Apnašos buvo, kadangi jie buvo dezinfekuoti ir dezinfekantas sureagavo ir davė tokias putytes, tai skaitė, kad ten pelėsio apnašos“, – aiškina E. Kivarienė.

Bet inspektorių verdiktas įmonei griežtas – jos veikla stabdoma neribotam laikui. Gresia ir didelės baudos, įmonė pateks į nepatikimųjų sąrašą.

REKLAMA
REKLAMA

„Buvo užfiksuota 700 kg tai dienai netinkamų produktų ir toliau vykdomas tyrimas. Bus tikslinami tie kiekiai ir jie gali būti dvigubi ar net didesni“, – teigia G. Gvazdaitis.

„Aš nesutikau su kiekiais ir atrenkama produkcija, nes ji buvo gera“, – kalba E. Kivarienė.

Iš viso reiks utilizuoti kelias tonas įvairios mėsos. Tai ne tik akivaizdžiai pasenę, baltu pelėsiu aptraukti gaminiai – sunaikinimui iškeliaus ir šviežia mėsa.

„Čia yra žaliavų šaldytuvus, kurias mes turėsime išvežt geranoriškai, tai yra vakar išpjaustyta mėsytė, kuria mes prekiauti negalim“, – sako E. Kivarienė.

Sunaikinimo laukia ir pusiau paruošti gaminiai.

„Čia dešrytės, kurių nebaigtas technologinis procesas, mes jas irgi turėsim išmesti“, – kalba E. Kivarienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Direktorė sako, kad skundais buvę ir dėl pažeidimų atleisti darbuotojai suveda su ja sąskaitas.

Maisto ir veterinarijos tarnyba dar tęsia tyrimą, aiškinasi, kiek plačiai pasklido šios įmonės produktai. Įmonė į skandalų sūkurį patenka nebe pirmą kartą, ji bausta jau kelerius metus iš eilės, tačiau pašalinus trūkumus jai vėl leidžiama atnaujinti veiklą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų