REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Virtuvės šefas Gian Luca Demarco su TV3 laida „La maistas“ ir toliau keliauja po Lietuvą ir dalinasi skaniausių patiekalų receptais. Šįkart Gian Luca lankėsi Dzūkijoje, kur išpildė savo seną svajonę – pirmą kartą kepė tikras dzūkiškas bandas.

Virtuvės šefas Gian Luca Demarco su TV3 laida „La maistas“ ir toliau keliauja po Lietuvą ir dalinasi skaniausių patiekalų receptais. Šįkart Gian Luca lankėsi Dzūkijoje, kur išpildė savo seną svajonę – pirmą kartą kepė tikras dzūkiškas bandas.

REKLAMA

Dzūkijos širdyje, Alytuje stūksančiame įspūdingame dvare apsilankęs virtuvės šefas susipažino su dvaro savininke Giedre, kuri išdavė, kad dzūkiškos bandos yra jos mėgstamiausias patiekalas, todėl savo dvare pirmoji pakvietė šio dzūkiško patiekalo paragauti ir kitus.

Laidoje taip pat dalyvavęs Giedrės vyras paneigė didžiausią mitą, kad bandos yra mėsiškas patiekalas. Išties, tai bulvinis patiekalas, ruošiamas neįprastai – jis kepamas ant džiovinto, išmirkyto kopūsto lapo, o senovėje jį kepdavo net ant šiaudų.

Dvaro šeimininkė Regina, mokiusi Gian Lucą gaminti dzūkiškas bandas, patikino, kad šis patiekalas itin lengvai pagaminamas, tad pavyks kiekvienam.

REKLAMA
REKLAMA

Dzūkiška banda

Reikės: 5 vnt. žalių bulvių; 5 vnt. virtų bulvių; kopūsto lapo; druskos.

Padažams: šalto rūkymo lašinukų; svogūno; grietinės; varškės; druskos; pipirų.

Žalias bulves sutarkuojame ir sumaišome su virtomis trintomis bulvėmis. Pagardiname druska. Masę klojame ant išmirkyto kopūsto lapo. Kepame 1 valandą gerai iškūrentame pečiuje.

Kol bandos kepa, pasiruošiame spirgučius: supjaustome lašinius ir svogūną, gerai pakepiname. Bandas patiekiame su grietine, varškės padažu ir spirgučiais. Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų