REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šį sekmadienį TV3 laida „La Maistas" lankysis pas tinklaraščio „Kūmutės virtuvė" kūrėją. Laidoje ji parodys, kaip pasigaminti tobulą cukinijų konservą.

Šį sekmadienį TV3 laida „La Maistas" lankysis pas tinklaraščio „Kūmutės virtuvė" kūrėją. Laidoje ji parodys, kaip pasigaminti tobulą cukinijų konservą.

REKLAMA

„Dažniausiai rudens galvos skausmu tampa cukinija. O žinodama, kad konservams geriausiai tinka peraugusios, sugalvojau cukinijų sudorojimo būdą. Apjungiau tris konservavimo receptus į vieną.

Pasinaudojusi skustuku, padariau cukinijų juostų, kurios puikiai tinka kaip garnyras, ant sumuštinių ar netgi picų. O kiti valgantys nė nesupranta, kad čia – cukinija! Tačiau svarbu žinoti, kad jei darytume šiuos konservus iš šviežios cukinijos, taip gerai nesigautų – reikia būtinai daryti iš mėsingos cukinijos“, – kelis ingredientus atskleis ji.

Cukinijų konservo receptas

Receptas – labai paprastas, tačiau reikia keleto įgūdžiu. Pirmiausiai skustuko pagalba padarykite cukinijų juostų. Neišmeskite cukinijos vidurio – anot Renatos, jis idealiai tiks blynams!

REKLAMA
REKLAMA

Norint šias cukinijų juostas užmarinuoti, jums prireiks traiškyto ir sukapoto česnako, 200 gramų cukraus, 150 ml obuolių acto, 5 šaukštų saulėgrąžų aliejaus, 1 šaukšto rupios druskos ir 1 šaukšto prieskonių mišinio, kurį sudaro maltas imbieras, lauro lapai, balti ir juodieji pipirai. Tuomet viską sumaišykite ir cukinijas palikite pastovėti valandą laiko.

 

Po valandos dar kartą viską sumaišykite, o tuomet beliks viską sudėti į dėžutes. 

Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų