• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Garsus virtuvės šefas ir televizijos laidų vedėjas Jamesas Martinas paaiškina, kaip pasigaminti tobulą kiaušinienę, ir pasakoja apie vieną ingredientą, kuris jūsų patiekalui suteiks „Michelin“ restoranų stiliaus skonį.

Garsus virtuvės šefas ir televizijos laidų vedėjas Jamesas Martinas paaiškina, kaip pasigaminti tobulą kiaušinienę, ir pasakoja apie vieną ingredientą, kuris jūsų patiekalui suteiks „Michelin“ restoranų stiliaus skonį.

REKLAMA

Kiaušinienei reikia nedaug ingredientų, tačiau vis tiek gali būti sudėtinga išgauti tinkamą tekstūrą ir skonį. Kiaušinienė turi būti kreminė, bet ne skysta, puri, bet ne sausa. Klasikinė taisyklė yra gaminti „ant mažos ugnies ir lėtai“, tačiau yra vienas paprastas ingredientas, kuris jūsų patiekalą pavers „Michelin“ restorano stiliaus, rašo mirror.co.uk.

Jamesas Martinas šeštadienio ryto TV laidoje žiūrovams patarė, kaip pagaminti tobulesnę kiaušinienę. Pasak jo, tam reikia sviesto, grietinėlės ir žaliųjų aitriųjų paprikų. Tačiau esminis ingredientas, suteiksiantis patiekalui nuostabų skonį, yra juodieji pipirai.

Atskleidė tobulos kiaušinienės paslaptį

J. Martinas paėmė stiklinį dubenį ir į jį įmušė du kiaušinius. „Pirmiausia į dubenį reikia įmušti kiaušinius, – aiškino jis. – Geriausią gaminimo receptą iš tikrųjų išmokau iš garsaus šefo Michelio Roux vyresniojo.“

REKLAMA
REKLAMA

Jis suplakė kiaušinius rankiniu metaliniu plakikliu ir pagardino juodaisiais pipirais. Tada šefas į dubenį įbėrė druskos, o į keptuvę įdėjo šiek tiek sviesto.

REKLAMA

„Tai tarsi omleto kepimas – jokiu būdu neapkepinkite iki parudavimo, – paaiškino Jamesas. – Kiaušiniai neturi paruduoti.“

Kai sviestas šiek tiek ištirpo, Jamesas į keptuvę pylė kiaušinius juos plakdamas. „Kad ir ką darytumėte, nenustokite plakti“, – perspėjo jis. Toliau plakdamas jis į kiaušinius įpylė truputį grietinėlės.

Nukėlęs keptuvę nuo ugnies, jis kiaušinienę uždėjo ant skrudintos duonos riekelės. Galiausiai šefas smulkiai supjaustė žaliąją aitriąją papriką ir ją užbarstė ant viršaus – beje, sėklų iš paprikos jis neišėmė!

REKLAMA
REKLAMA

Laidos „This Morning“ metu jis davė dar vieną patarimą – nelaikyti kiaušinių šaldytuve ir paaiškino, kad visi kiaušinių lukštai yra porėti, todėl niekada jų nereikėtų laikyti šaldytuve, nes kitaip jie sugertų visus jame esančius kvapus.

„Pavyzdžiui, jei turite triufelių, įdėkite juos į dubenėlį su ryžiais, ant viršaus uždėkite kiaušinius, uždenkite indą maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą per naktį. Kai ryte klientams ruošite kiaušinienę su triufeliais, triufelių joje nebus – visas aromatas bus perėjęs į patį kiaušinį“, – pridūrė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų