REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panardinti duonos skrebutį į auksinį minkštai virto kiaušinio trynį yra vienas maloniausių dalykų, kuriais galite pasilepinti ryte.Trynys toks sodrus ir skystas, apgobtas švelniu baltymu. Trūksta tik skrebučio. Nepamirškime ir kietai virtų kiaušinių šlovės. Jie taip pat yra šviesūs ir auksiniai, ir prie jų geriau tinka sūrokas kumpis, o ne skrebutis.

Panardinti duonos skrebutį į auksinį minkštai virto kiaušinio trynį yra vienas maloniausių dalykų, kuriais galite pasilepinti ryte.Trynys toks sodrus ir skystas, apgobtas švelniu baltymu. Trūksta tik skrebučio. Nepamirškime ir kietai virtų kiaušinių šlovės. Jie taip pat yra šviesūs ir auksiniai, ir prie jų geriau tinka sūrokas kumpis, o ne skrebutis.

REKLAMA

Bet kaip tobulai išvirti kiaušinius ‒ kietus ar minkštus? Kaip virti, kad baltymas sustingtų? Ką daryti, kad aplink trynį nepajuoduotų?

Kiaušiniai yra mokslo ir skonio reikalas. Virtuvės profesionalai turi įvairių metodų, rašo mirror.co.uk. Štai keletas išskirtinių gudrybių.

Guminis baltymas

Manau, kad neprieštarausite, jog kietai virtame kiaušinyje blogiausias dalykas yra guminis baltymas. „To galima išvengti labai paprastai: pradėkite virimo procesą šaltame vandenyje. Jei kiaušinius dedate į šaltą vandenį, sumažėja temperatūrų skirtumas tarp kiaušinio vidaus ir išorės“, – teigia „Food Lab on Serious Eats“.

REKLAMA
REKLAMA

Taigi, galime išlaikyti kiaušinio baltymą šilkinį.

Atvirkščiai, jei norite minkštai virtų kiaušinių, juos reikia merkti į verdantį vandenį, taip gaunamas švelnesnis, rafinuotas rezultatas –  baltymas švelniai apgaubia trynį.

REKLAMA

Lengvas kiaušinių lupimas

Bet kaip dėl kiaušinio lupimo? Yra šiek tiek daug daugiau gudrybių. Virėja ir rašytoja Gizzi Erskine teigia, kad vandens sūdymas yra gyvybiškai svarbus.

„Atminkite, kad kiaušiniai yra poringi ir juos reikia virti sūriame vandenyje. Keturių minučių 30 sekundžių pakanka išvirti minkštą kiaušinį.

Nardinkite kiaušinius į karštą ir burbuliuojantį vandenį, jokiu būdu ne į kunkuliuojantį, tada juos išvirsite tobulai“, – sakė ji.

 

Nevirkite kiaušinių tiesiai iš šaldytuvo

Gizzi taip pat pabrėžė, kad ji niekada neverda kiaušinių tiesiai iš šaldytuvo. Ji aiškina: „Kiaušiniai, paimti tiesiai iš šaldytuvo, dažnai įtrūksta, kai dedami į verdantį vandenį, todėl aš juos būtinai palaikau kambario temperatūroje“.

REKLAMA
REKLAMA

Maisto ekspertas Ryan Riley paminėjo svarbų dalyką, norint išvirti minkštus kiaušinius – vanduo turi būti vos verdantis, o ne kunkuliuoti kaip pasiutęs šuo.

„Minkštai virtus kiaušinius reikia virti vos burbuliuojančiame vandenyje iki penkių minučių. Šešios minutės tvirtesniam tryniui, septynios – tvirtam, o aštuonios – klasikiniam kietai virtam kiaušiniui“, – sakė Ryan.

Ryan taip pat pabrėžė, kad ir minkštai, ir kietai verdamiems kiaušiniams būtina naudoti kuo mažesnį puodą. „Tai padeda tolygiau paskirstyti šilumą“, – sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų