REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
24
Apsilankius populiariame restorane Zapyškyje liko priblokštas: negalėjo patikėti padavėjos žodžiais (nuotr. Riebus Katinas)

Daugeliui yra tekę ne tik girdėti, bet ir pačiam pavartoti frazę – klientas visada teisus. Esu ir aš asmeniškai ne kartą panaudojęs šią frazę. Bet ar lankantis maitinimo įstaigoje, parduotuvėje ar grožio salone yra tekę susidurti su tokiu personalu, kuris bandytų jus įtikinti priešingai?

24

Daugeliui yra tekę ne tik girdėti, bet ir pačiam pavartoti frazę – klientas visada teisus. Esu ir aš asmeniškai ne kartą panaudojęs šią frazę. Bet ar lankantis maitinimo įstaigoje, parduotuvėje ar grožio salone yra tekę susidurti su tokiu personalu, kuris bandytų jus įtikinti priešingai?

REKLAMA

Jūs bandote išreikšti savo pretenziją, o darbuotojas lyg nesuprasdamas valstybinės kalbos dėsto jums savo „tiesą“, kurios esmė – tamsta nieko neišmanai, būtent taip, kaip išėjo ir yra teisinga.

Į panašią situaciją mes su kompanija patekome šią vasarą lankydamiesi restorane „Scena“.

Restorane jauku ar ne, spręsti jums. Man asmeniškai jei reikėtų pateikti savo pojūčius žvelgiant į restorano interjerą trumpai visą matyta apibūdinčiau vienu žodžiu – šalta. Ir tai nieko bendro neturi su temperatūra restorane.

Bet štai restorano meniu jau visai kitas reikalas. Tai lyg koks meno kūrinys, kurį kuo daugiau vartai tuo labiau kyla apetitas valgyti. Net neabejoju, jei jumyse yra bent mažytis krislelis gurmano, tai vartydami šį meniu jausite panašius pojūčius.

REKLAMA
REKLAMA

Bet kaip jau įprasta Lietuvos gastronomijos padangėje, meniu skelbiami įrašai ženkliai skiriasi nuo realybės, kurią gauna svečias. Tad pradėkime šią apžvalgą nuo patiekalo, kuris tą dieną pro mūsų akis praslydo be kritikos.

REKLAMA

Meniu pasirinkimas

Tigrinių krevečių iešmeliai – 9,50 eur. Teriyaki padažas, krevetės, keptos daržovės – minimalu, bet gan skanu ir tikrai kaip užkandį užskaitau. Bet štai toliau jau prasidėjo linksmybės.

Šoninės iešmas – 13,00 eur. Pradėjęs valgyti šoninę prisiminiau kaip ją užsakant, apie šį patiekalą man aiškino padavėja – tai riebus patiekalas ir kelis kartus dar atsiklausė, ar mes tikrai norime užsakyti šio patiekalo dvi porcijas.

Esu Riebus Katinas, tai niekad nevengiu riebesnės mėsos, tad darydamas užsakymą net apsidžiaugiau, kad šoninė bus į riebiąją pusę.

REKLAMA
REKLAMA

Bet pradėjęs valgyti supratau, kad arba padavėja mus apgavo, arba šoninę prieš kepant vytino. Mėsa buvo išsausėjusi taip, kad norint jog ją kiek sudrėkintų ant jos užtepta hoisin glazūra, reikėtų tą mėsą joje užmerkus laikyti parą. Gal tada sausa mėsa kiek jos ir įsigertų.

O dar ta aitroko skonio pastarnokų piure, kuriai į pagalbą gadinant patiekalo skonį puikiai prisijungė riebaluoti žirneliai. Gal minėdama riebų padavėja turėjo galvoje ne šoninę, o žirnelius?

Paella – 17,90 eur. Juokingiausias momentas buvo, kai bandant padavėjai paaiškinti, kad paella patiekta su nebaigtais virti ryžiais, gavome išklausyti jos trumpą pamokslą, apie tai kad pas mus mažai supratimo apie tai, kad ryžiai tokie ir turi būti. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ji dar kaip viso to užtvirtinimą paminėjo, kad ir makaronai yra paduodami nedavirę kaip ir ryžiai. Bet kai jai išaiškinau, kad jos žinios nieko bendro neturi su tuo, ką ji atnešė mums, ji pasišalino į virtuvę dar kartą pasitarti su virtuvės šefu.

O mano argumentas buvo paprastas, bet sunkiai suvokiamas, paella sumaišyta su dviejų lygio pagaminimo ryžiais. Vieni išvirę, o kiti vos vos pabuvoję verdančiame vandenyje.

Kaip supratau virtuvėje visgi nugalėjo sveikas protas ir grįžusi prie mūsų stalelio padavėja atsiprašiusi pavaišino vieną iš Katinų desertu.

O dabar apie desertą, kurį mes užsakėme patys.

Persikai grill – 5,50 eur. Visų pirma viena iš persikų puselė lyg su nulaužtu kampu. Tad tai pamačiusi Katinienė pasakė, jog gal šį patiekalą jau kažkas bandė valgyti.

REKLAMA

Aš bandydamas ją raminti, ieškodamas logiško tam paaiškinimo, pasakiau jog gal tas persiko kampelis nulūžo ruošiant patiekalą.

Jums gerbiami skaitytojai manau labai įdomu, koks to deserto skonis? O jis to pačio skonio, kokia buvo ir man patiekta šoninė, nes greičiausiai persikai buvo padėti šalia šoninės ant kepsninės grotelių, arba ant nevalytų grotelių, ant kurių prieš tai kepė panaši mėsa.

Padavėjos pasiteiravus, kodėl desertas atsiduoda kiauliena, jos reakcija buvo pribloškianti – dėl to, kad viskas kepama toje pačioje kepsninėje. Po tokio paaiškinimo nesinorėjo jokių tolimesnių diskusijų, nes mums pakako jau tos lekcijos apie nebaigtus virti ryžius.

REKLAMA

Apibendrinimas

Reziumuoju. Liūdna kai meniu kuria profesionalai, o jį jau realybėje bando įgyvendinti žmonės, kurie su kepsnine greičiausiai tik dar bando susidraugauti.

Džiugina tai, kad iš sąskaitos išbraukė paella, bet liūdna, kad to pačio nepritaikė ir persikams keptiems kiaulienos riebaluose.

Vertinu restoraną „Scena“ silpnu 2/5 ir tas papildomas vienas balas tik už gražų meniu ir krevetes, o visa kita tragiška ir keistina.

Pasiteirauti komentaro tv3.lt kreipėsi ir į restorano administraciją. Telefonu restorano „Scena“ vadovė minėjo, kad šįkart nuo viešų komentarų susilaikys.

Apžvalgos autorius: Riebus Katinas

virtualus valgytojas
virtualus valgytojas
ačiū už apžvalgą. ir ten nevyksiu.
Pabadauk kelias dienas, skanu bus viskas...
Uzkalny neik valgyt. Ėsk savo vardo koldūnus. O jei ką tai į lidlą prašom jūsų visi ten laukia.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų