• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
22
Apsilankius restorane netoli Šiaulių pribloškė padavėjos poelgis: tokios reakcijos nesitikėjo (nuotr. Riebaus Katino)

Su kuo man asocijuojasi žodis – restoranas. Visų pirma, tai staltiesėmis dengti stalai, o ant jų bent minimalus serviravimas (įrankiai šaltiems, pagrindiniams patiekalams ir taurė stalo vandeniui).

22

Su kuo man asocijuojasi žodis – restoranas. Visų pirma, tai staltiesėmis dengti stalai, o ant jų bent minimalus serviravimas (įrankiai šaltiems, pagrindiniams patiekalams ir taurė stalo vandeniui).

REKLAMA

Antra, ne ką mažiau svarbi detalė – personalo apranga. Kai įstaigoje, save reprezentuojančioje kaip restoraną, salės darbuotojai vaikšto juodais paplūdimio marškinėliais, kuriuos įstaigai nemokamai atvežė alkoholinių gėrimų pardavėjai, tai restorano įvaizdis mano akyse visada sumenks iki eilinio baro įvaizdžio.

Balti marškiniai, vyrams – juodos kelnės, merginoms juodi sijonukai, bei klasikiniai juodi bateliai, jokios sportinės avalynės. O taip pat jokių papuošalų ir minimalus makiažas.

Tai tik kelios detalės, kurios man padeda suprasti, kad aš užėjau į restoraną, o ne į įstaigą, kuri užsakydama lauko iškabą per klaidą įrašė žodį – restoranas.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo tokios įžangos pradėjau ne šiaip. Nes paminėtų detalių pasigedau vos užsukęs į netoli Šiaulių įsikūrusį restoraną „Panorama“.

REKLAMA

Vos spėjantys suktis du padavėjai restorano atmosferos taip pat nesukūrė. Ir tai lengvai paaiškinama, kai pilna terasa svečių, o darbuojasi tik du.

Sunku įsivaizduoti, kas per sumaištis būtų buvusi, jei ir pagrindinė restorano erdvė būtų užpildyta svečiais?

Padavėjų pasimetimas jautėsi nuo pirmų minučių. Atnešusi mums dienos pietų meniu mergina sutriko išgirdusi, kad mes norėtume patiekalų iš pagrindinio meniu.

Tas pasimetimas vėliau jautėsi ir virtuvės darbe. Suprask, viskas sustyguota dienos pietų meniu, o atvažiuoja du svečiai ir skirtingai nei visi užsimano „pamandravoti“ pasirinkdami patiekalus iš pagrindinio meniu.

REKLAMA
REKLAMA

Gėrimų laukėme apie 20 minučių, tada dar panašiai laiko prireikė kol pateikė mums sriubas.

Meniu pasirinkimas

Ukrainietiški barščiai – 6,00 eur. Jei vaikystėje man nebūtų tekus garbė pabuvoti senelio gimtinėje Ukrainoje ir ten kaime nebūčiau skanavęs ukrainietiškų barščių, aš restorane „Panorama“ skanautą sriubą gal ir būčiau pavadinęs ukrainietiškais barščiais.

Bet šiuo atveju tai buvo puikiai išvirta burokėlių sriuba, bet tikrai ne ukrainietiški barščiai. Visų pirma, tai mėsos skonio turiu jausti ne tik sultinyje, bet ir jos nemažą kiekį svečias turi rasti pačioje sriuboje. 

Antra, burokėlių skonį turi stipriai papildyti kopūstai. Ir trečia detalė – česnakas, jis turi ne tik kad būti sriuboje bet turi būti jaučiamas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žuvienė – 7,00 eur. O jau paragavęs žuvienės, nors joje ir plaukiojo kelios midijos bei krevetės, aš visgi pasikviečiau padavėją pasitikslinti ar tai išties – žuvienė.

Sulaukęs teigiamo atsakymo, aš savo skonio receptorius sukoncentravęs bandžiau sriubos skystime užčiuopti žuvies nuoviro poskonį. Eilinis svečias net po gero pusvalandžio teliūškuojant burnoje skystimą vargu ar žuvienės skonį būtų pajutęs, bet man užčiuopti vos vos jaučiamą žuvies fragmentą pavyko.

Nors išties tiek išvaizda, tiek skoniu ši sriuba man labiau priminė pomidorų sriubą. Jei ne tos jūrų gėrybės ir nežinojimas ką užsakiau, po pirmo šaukšto sriubą kažkuo panašiu ir būčiau pavadinęs, bet tikrai ne žuviene.

REKLAMA

Bet atradęs kelias žuvies ašakas supratau, kad nors ir mažytis, bet kažkoks žuvies gabaliukas verdant šią sriubą puode visgi sudalyvavo.

Nebenorėdamas savęs apgaudinėti, žuvienę atidaviau padavėjai pasakydamas, kad šią sriubą rekomenduočiau pervadinti arba pilti lauk, nes ji nieko bendro su žuviene neturi.

„Gerai, perduosiu“, – nueidama ištarė mums padavėja. Ir už kelių sekundžių per visą restoraną kažkur iš toli nuo virtuvės patalpos nuaidėjo štai toks tekstas, kuris privertė suklusti net terasoje sėdinčius: „Klientas sakė, kad sriuba neskani ir pasiūlė ją pilti lauk.“

Iš terasos pasigirdo plojimai, visi svečiai džiūgavo, kad pagaliau kažkas išdrįso išpeikti čia verdamą žuvienę. Nuo artimesnių staliukų priėję svečiai spaudė man ranką dėkodami.

REKLAMA

Žinoma, kad nebuvo nei plojimų, nei rankos paspaudimų. Tiesiog, aš to tikėjausi po tokio garsaus pranešimo visai salei girdint.

Bet džiūgauti išsakyta kritika man neleido ant stalo šąlantys pagrindiniai patiekalai, kuriuos padavėja atnešė vos mums sumerkus šaukštus į sriubas.

Ir tai dar viena detalė, kuri ypatinga restoranui: patiekalų pateikimo laikas. Tikrame restorane jums niekada neatneš patiekalų nenurinkę prieš tai valgytų patiekalų lėkščių. Ir juolab, tik pradėjus valgyti vienus patiekalus nesukraus ant stalo kitų.

Sprandinės kepsnys su voveraičių padažu – 12,00 eur. Jei turėjome pretenzijų patiekalų ankstyvam patiekimui, tai skoniui bei patiekimui lėkštėse kritikos didelės neišsakysiu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Neperkeptas sprandinės kepsnys puikiai derėjo su parinktu garnyru. O ant bulvių košės nugulęs voveraičių padažas man priminė vaikystę kaime.

Troškinti jaučio žandai – 16,00 eur. Jaučio žandus įvertinti puikiai sutrukdė patys žandai. Kadangi esu juos ne kartą pats gaminęs, o taip pat ragavęs daugelyje restoranų, turiu pripažinti, kad šie šiek tiek išsausėję. Nors jie ir buvo birūs, bet iki sultingos vidinės tekstūros šiems kiek trūko.

Apibendrinimas

Reziumuoju. Koją padavėjų aptarnavimo kokybei pakišo mūsų apsilankymo laikas. Tai buvo patys darbo dienos pietūs. Ir tokiu metu reikėtų salėje turėti ne 2, o bent 3 padavėjus, o idealiausia būtų – 4.

REKLAMA

Panašiai reiktų sustiprinti ir virtuvės kolektyvą, tada panašaus į konvejerį patiekalų atidavimo tikrai nebūtų buvę.

Mus aptarnavusiai merginai dedu didelį pliusą už perduotą kritiką virtuvei. Drąsu nebijoti tų, pas kuriuos vėliau teks eiti prašyti kažko užkąsti.

Jei „Panorama“ nebūtų pasivadinusi restoranu tai tiek aptarnavimą, tiek pačius patiekalus vertinčiau stipriu 4/5, nes pagrindinės pretenzijos buvo tik žuvienei. 

Bet kadangi jūs save reprezentuojate kaip restoraną, tada ir aš vertindamas privalau į tai atsižvelgti. Tad tik 3/5.

Pasiteirauti komentaro naujienų portalas tv3.lt kreipėsi į restorano administraciją. Sulaukę žinios, tekstą papildysime.

Apžvalgos autorius: Riebus Katinas

Mildai noriu atsakyti.Matomai tamsta nesi gyvenime ne tik mačiusi restoraną, bet ir jame buvusi, o tuo labiau pietavusi.Jeigu viešai nebūs rašoma, kalbama apie tokį maitinimą, tai restoranai ir ruoš tokį maistą, ir maitins mus taip kaip pati išsireiškėte,,ėsti", tai galėsite tamsta ir ,,ėsti". Mes ne kiaulės, kad jūs drabstotės tokiais išsireiškimais.Tokie restoranai, kaip tik jums tamstyte Milda ir skirti.
Mažiau kritikuok ėsk namuose ir nereiks gadinti nuotaikos restorano darbuotojams ir per jūsų kritikas taip iekas neina dirbti virtuvėje,nekritikuok o savo atsidarykite parodyk kaip reikia dirbti ,kritikuoti mes visi sugebame begėdžiai
Bučiau restorano darbuotojas tai tokiems pontavykams ant galvos bliudus sumaučiau...
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų