REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Metų sandūroje kasmet klausiame verslo bendruomenės, ko ji tikisi kitąmet. Praėjusius metus įvertinę pozityviai, dauguma verslininkų nori šiame kelyje išlikti ir 2014-aisiais bei užmiršti sąstingio metus.

Metų sandūroje kasmet klausiame verslo bendruomenės, ko ji tikisi kitąmet. Praėjusius metus įvertinę pozityviai, dauguma verslininkų nori šiame kelyje išlikti ir 2014-aisiais bei užmiršti sąstingio metus.

REKLAMA

Dainius Dundulis, „Norfos“ įmonių grupės savininkas

Tikimės, kad apyvarta augs. Bendrai visa mažmeninė prekyba augs maždaug 3 proc. Žaidėjų mažmeninės prekybos rinkoje daugėja, bet konkurencijos stipriai nejaučiame. Žinoma, parduotuvių skaičius auga, tačiau jei vienas iš keturių didžiųjų tinklų atidaro naują parduotuvę, nematome didelio skirtumo. Dėl kainodaros skirtumo taip pat nematau. Kalbant apie mažmeną, Lietuvoje ji yra nebloga. Jei latviai užsuka pas mus apsipirkti, nemanau, kad yra vietos pigimui. Kategoriškų pokyčių kitąmet nesitikiu. Verslui tai yra labai gerai. Visai verslo bendruomenei palinkėčiau ramybės. Aišku, būtų galima tikėtis, kad sumažėtų mokesčiai ar pan., bet to tikrai nebus. Visi norime mažesnių energetinių sąnaudų, bet to irgi nesitikiu. Palinkėt norėtųsi daug ko, tačiau patirtis versle leidžia suprasti, kad mano norai būtų nerealūs.

Jonas Karčiauskas, „Audėjo“ generalinis direktorius

Manau, nesvarbu, kokioje srityje žmonės darbuotųsi, vystytų verslą, pagrindinis visų noras ir tikslas yra, kad kiti metai būtų geresni ir bent jau ne blogesni. Pagal mūsų skaičiavimus ir prognozes, antras pusmetis buvo gana neblogas, o ir prognozės ne iš lubų paimtos, taigi kiti metai turėtų būti žymiai geresni nei buvo iki šiol. Per krizę ir po jos turėjome didelių sunkumų. Dabar baigiame išlipti iš duobės, tad kiti metai bus geri. Kolegoms ir verslininkams linkiu, kad jiems būtų malonu plėtoti verslą. Kad verslas siektų ne tik išvysti gerus rodiklius ir gauti pelno, bet galėtų atitinkamai pasidžiaugti geru gyvenimu ir kitus pradžiuginti. Kalbu apie labdarą ir panašius dalykus, kad ne tik mums, verslininkams, būtų gera, bet ir savo darbuotojams galėtumėm atlyginimus didinti.

REKLAMA
REKLAMA

Aurelijus Rusteika, „Topo grupės“ vadovas

Europos, kartu ir Lietuvos, laukia ganėtinai pozityvūs ateinantys metai: ekonominis sąstingis prisimirš, Graikija ir Ispanija išbris iš dabartinės krizės. Tikėtina, viso pasaulio ekonomika augs ir skleis tik geras žinias. Lietuvos ekonomikos augimo tempai spartės ir pasieks 2009 metų lygį. Įsibėgės namų renovacija, naujų namų statybos. Tai duos stiprų impulsą ir prekybos sektoriui.

REKLAMA

Gera žinia prekybininkams: euro įvedimas Lietuvoje 2015 metais keis Lietuvos gyventojų vartojimo ir taupymo įpročius – jie nebenorės taupyti litais, juos keis i eurus, kartu leis pinigus į apyvartą ir skatins vidaus vartojimą. Noriu palinkėti, kad mūsų verslo bendruomenė taptų išmintingesnė bei išradingesnė ir konkuruotų vidaus rinkoje ne tik nuolaidomis, bet ir didesnės pridėtinės vertės produktų kūrimu vartotojams.

Tadas Vizgirda, Amerikos prekybos rūmų pirmininkas

Tikimės, kad ekonomika toliau atsigaus, barjerai grius, o ne bus statomi. Tikimės, kad JAV vėl nebus stabdomas vyriausybės darbas, nes dabar jis yra tiesiog atidėtas. Tikimės, kad pasaulio ekonomika stabilizuosis ir neištiks dar viena maža arba rimta krizė.

REKLAMA
REKLAMA

Norėtųsi, kad Lietuva būtų randama ir investuotojų, ir turistų žemėlapiuose. Taip pat, kad valdžia ir verslas bendradarbiautų skatindami investicijas, o tai yra mūsų ekonomikos augimo stuburas.

Lietuvos verslui linkiu, kad realizuotų visas savo idėjas ir to nebijotų. Šioje vietoje nereikia linkėti laimės, nes tai pasiekiama bendromis mūsų pastangomis – verslo ir valdžios bendradarbiavimu. Norisi, kad ateinančiais metais taip ižengtume į naują Lietuvos ekonomikos evoliucijos etapą.

Arūnas Starkus, „Vyno klubo“ vadovas

Ketveri pastarieji metai buvo analogiški: vartotojai perka vis kokybiškesnį ir brangesnį vyną. Ši tendencija vis stiprėja, mat vartotojai jį perka ne tik Lietuvoje, vadinasi, prekyba tampa konkurencinė mūsų vidaus rinkai. Vartotojas tampa reiklesnis, tai sukuria savotišką sniego gniūžtę, taigi jų didėja ne aritmetine, bet geometrine progresija. Ši tendencija vienareikšmiškai išliks. Automatiškai iš to kyla daug didesnis iššūkis pardavėjams, nes jie neturi teisės atsilikti nuo pirkėjo. Personalas, dirbantis parduotuvėse, jau dabar yra truputį atsilikęs nuo pirkėjo. Įmonėms, kurios ruošia darbuotojus, tai yra didelis iššūkis. Personalo atžvilgiu mes pralaimime užsieniui, taigi yra į ką lygiuotis. Reikia investuoti į mokymus ir neatsilikti nuo Europos. Ne rinkodara ir ne kiti dalykai lemia sėkmę, o vidinis augimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Arvydas Avulis, NT bendrovės „Hanner“ vadovas

Mes tikimės, kad nekilnojamojo turto rinka liks stabili. Šiais metais ji gana stipriai augo, taigi svarbu, kad kitąmet ji tokia ir išliktų, nebūtų didelių svyravimų. Nesitikime tokio augimo, kaip praėjusiais metais. Žinoma, augimas, kai didėja sandorių skaičius, o kainos kyla 3–5 proc., būtų idealus. Gal tokio varianto kitais metais ir nematysime, bet norime, kad rinkoje nebūtų svyravimų ir kritimų. Aš manau, kad verslui labai svarbi aplinka, o ji daug priklauso nuo politikų, teisės aktų ir įvairių reglamentų. Šiais metais streso nebuvo, taigi norėčiau palinkėti, kad būtų mažiau mokesčių įstatymų, reglamentų pakeitimų, nes mes matome, jog dažniausiai tai būna ne į gerąją pusę. Tiesiog savo kolegoms ir visiems verslininkams norėčiau palinkėti, kad metai būtų stabilūs.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų