REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mergaitė nuo aštuonerių susidomėjo tortų, pyragų bei keksiukų kepimu ir ši aistra ją taip užvaldė, kad atėję svečiai galvoja, jog ant stalo sukrauti desertai atkeliavo iš kulinarijos parduotuvių.

Mergaitė nuo aštuonerių susidomėjo tortų, pyragų bei keksiukų kepimu ir ši aistra ją taip užvaldė, kad atėję svečiai galvoja, jog ant stalo sukrauti desertai atkeliavo iš kulinarijos parduotuvių.

REKLAMA

Didvyčių kaimo gyventojos Justės kepamus tortus ir kitus gardėsius žino ne tik kaimynai, o ir nemažai Plungės gyventojų. Nors mergaitei tik 12 metų, ji turi įgimtą talentą kulinarijai.

„Man mama leisdavo prie jos gaminių prisidėti, gaminti, visada maišydavau, sudėdavai ingredientus. Pasverdavau, papuošdavau, tai nuo to viskas ir prasidėjo“, – sako kulinarė Justė Žvirblytė.

Pirmąjį pyragą Justė iškepė dar būdama aštuonerių. Nors pati receptų dar nekuria, tačiau jaunoji kulinarė jau koreguoja rastrus internete.

REKLAMA
REKLAMA

„Receptais tai nelabai pasitikiu, nes labai dažnai būna, kad per daug cukraus. Tai iš tikrųjų cukraus kiekį mažinu“, – pasakoja J. Žvirblytė.

REKLAMA

Mergaitės kepiniais jos draugai ir kaimynai bei visai nepažįstami žmonės dalinasi socialiniuose tinkluose. Štai keletas gaminių prieš jūsų akis. Pats įspūdingiausias ir daugiausia darbo pareikalavęs yra šis, pistacijų su braškėmis tortas. Jį mergaitė pagamino krikšto tėčio gimtadieniui. Pati, sako, kad savo paruoštus desertus tik ragauja.

„Aš mėgstu kartais pasmaližiauti, bet, kad būčiau visada „įsilipusi“ į tuos tortus, į bandeles, tai ne, tikrai“, – teigia J. Žvirblytė.

Kol kas visus desertus po pamokų Justė gamina tik giminaičiams ar draugams. Pardavinėti saldumynų dar nesiryžta. Tačiau apie jos profesionalumą galima suprasti iš atsakingo požiūrio į darbą.

REKLAMA
REKLAMA

„Stengiuosi tikrai neskubėti. Tortus ruošiu kartais tris, kartais dvi dienas prieš kai reikia patiekti, nes reikia, kad susigertų visi biskvitai, kad gerai pastovėtų. Jei kas nors nepavyks, kad dar būtų galima ištaisyti padėtį“, – kalbėjo J. Žvirblytė.

Savo ateities profesijos su kulinarija Justė nesieja, sako tai liks tik hobiu. Hobiu, kuris ne tik skanus, o ir atrodo kaip iš kulinarijos knygų. O štai jums ir šių želė desertų receptas.

„Tai šitas baltas sluoksnis yra pienas, grietinėlė, truputėli cukraus pudros ir reikia pakaitinti ant viryklės su želatina. Ir po to, kai jau sustingsta, uždedam spalvotus – braškių sluoksnis. Čia trintos braškės. Mes turėjom naminių šaldytų braškių, o čia tie geltoni yra konservuoti persikai“, – sako J. Žvirblytė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Justės mama tokiais dukros sugebėjimais stebisi. Sako, kulinarų jų giminėje nėra, pati gaminai įprastai, tad iš kur pas mergaitę šie sugebėjimai net neįsivaizduoja.

„Ji niekada vaikiškai ir nekepė, žinokit. Ji visą laiką ant tokių rimtų receptų. Aš sakydavau, Juste, tu raminkis, nes ne nuo to reikia pradėti iš viso. Bet ji tikrai sudėtingus kepinius. Aš pati taip nedrįsčiau iš tikrųjų“, – pasakoja mama Giedrė Žvirblienė.

Tad mamai po dukros ruošos belieka tik indus išplauti. Sako, kai ateina draugės, netiki, kad čia dvylikametės tortai, galvoja, kad iš kulinarijos parduotuvės nusipirko. Visus produktus desertams Justė perka už savo pinigus, net gimtadieniams prašo ne telefonų, o ingredientų tortams.

REKLAMA

„Nu ką nors pertepimui, mama, gal tą peilį pertepimui nusiperkam? Gal padovanosi, gal man tą, kur sukasi, tortinė, nes ji brangoka. Visi tie dangčiai transportavimui. Va tokių dalykų. Ir jai sunešė ir yra patenkinta“, – teigia G. Žvirblienė.

Justė jau ruošia ir veganiškus tortus. Be pieno gaminių, iš augalinių produktų. Kad juos, kaip sako jaunosios kulinarės mama, būtų galima valgyti be sąžinės graužaties.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų