REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rinkimuose dalyvaujančių partijų vedlių turtas svyruoja nuo dešimčių milijonų iki vos kelių tūkstančių. Turtingiausias - beveik 48 mln. litų valdantis finansinėmis machinacijomis įtariamas Darbo partijos vadovas Viktoras Uspaskichas. Tuo metu socialdemokratų vadovas premjeras Gediminas Kirkilas dar neseniai su žmona turėjęs ne vienos įmonės akcijas, dabar nurodo turįs tik butą daugiabučiame name ir apie 140 tūkst. litų piniginių lėšų.

REKLAMA
REKLAMA

„Kukliausias“ - dar neseniai prabangiu „Mercedes Benz“ automobiliu važinėjusio Laisvės sąjungos vadovo Vytauto Šustausko turtas, siekiąs vos 3,6 tūkst. litų. Taksistu dirbantis V.Šustauskas Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) pateiktoje kandidato anketoje nurodo praėjusiais metais gavęs 6 tūkst. litų pajamų.

REKLAMA

Pagal VRK kandidatų pateiktus duomenis, turtingiausi į Seimą kandidatuojančių partijų vedliai taip pat yra Artūras Zuokas, Arūnas Valinskas ir Algimantas Matulevičius.

VRK pateiktoje kandidato anketoje V.Uspaskichas nurodo turįs beveik 48 mln. litų vertės turto. Privalomas registruoti turtas sudaro 2,4 mln., vertybiniai popieriai, meno kūriniai ir juvelyriniai dirbiniai - 37,3 mln., piniginės lėšos - 8 mln. litų. Jam kartu su žmona priklauso 6 butai (3 Maskvoje), 2 namai, 3 "kiti statiniai" ir vienas sklypas, 9 įmonių akcijos.

REKLAMA
REKLAMA

Liberalų ir centro sąjungos vedlys Artūras Zuokas, pagal VRK pateiktus duomenis, valdo beveik 5 mln. litų vertės turtą. Privalomo registruoti turto vertė siekia 400 tūkst. litų, vertybinių popierių, meno kūrinių ir juvelyrinių dirbinių - 4,15 mln. litų, o piniginės lėšos sudaro 430 tūkst. litų.

Kartu su žmona A.Zuokas turi butą Jonavoje ir du namus ar namų dalis sostinėje, gauna nuomos pajamas už 3 nekilnojamojo turto objektus.

Tautos prisikėlimo partijos vedlys Arūnas Valinskas nurodo turįs apie 3 mln. litų turto ir dar 1 mln. litų pasiskolinęs. Jam su žmona priklauso 2 butai, namas ar namo dalis, 3 „kiti statiniai“ bei 4 sklypai arba vandens telkiniai (vienas jų - Venesueloje).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmuoju numeriu Pilietinės demokratijos partijos sąraše įrašytas Algimantas Matulevičius su žmona turi butą, 2 namus namų dalis ar sodo namelius", 3 „kitus statinius ar patalpas“, 8 žemės, miško, sodo sklypus ar vandens telkinius.

A.Matulevičiaus nurodomas turtas siekia apie 1,5 mln. litų.

Tuo metu socialdemokratų pirmininkas premjeras Gediminas Kirkilas nurodo turįs beveik 140 tūkst. litų piniginių lėšų ir 197 litus pasiskolinęs, pernai gavęs pajamų apie 100 tūkst. litų. Prie privalomojo įregistruoti turto premjero anketoje įrašyti nuliai.

REKLAMA

G.Kirkilo „Interesų deklaracijoje“ neminimi namai ar sklypai - VRK pateiktais duomenimis, su žmona dirbančia „Lietuvos geležinkeliuose“, ministras pirmininkas turi vieną butą daugiabučiame name.

Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų pirmininkas Andrius Kubilius nurodo paveldėjęs butą, „namą, namo dalį ar sodo namelį“ ir sklypą Vilniuje. Jo registruotas turtas vertas 350 tūkst. litų, o „vertybiniai popieriai, meno kūriniai, juvelyriniai dirbiniai“ - 150 tūkst. litų. Iš viso konservatorių lyderis su žmona valdo apie pusės milijono vertės turtą.

REKLAMA

VRK duomenimis, Naujosios sąjungos pirmininkas aplinkos ministras Artūras Paulauskas turi 760 tūkst. litų vertės turto. A.Paulauskui su žmona priklauso butas, namas ir sklypas Vilniuje.

„Fronto“ lyderis Algirdas Paleckis taip pat turi sklypą, „namą, namo dalį ar sodo namelį“ ir butą Vilniuje. Jis nurodo turįs turto už 780 tūkst. litų, o paimtos paskolos sudaro 431 tūkst. litų.

Valstiečių liaudininkų sąjungos (LVLS) lyderė Kazimira Danutė Prunskienė deklaravo turinti turto už 435 tūkst. litų, bei dar turinti 250 tūkst. litų piniginių lėšų. Žemės ūkio ministrė nurodo iš ŽŪ ministerijos gavusi dovanų treniruoklį, o iš LVLS Tauragės skyriaus - poni veislės arkliuką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmasis sąrašo numeris Valentinas Mazuronis turi kiek daugiau nei pusę milijono litų vertės turto.

Liberalų sąjūdžio vadovas Eligijus Masiulis turi apie 196 tūkst. litų vertės „vertybinių popierių ar juvelyrinių dirbinių“, 5 tūkst. litų piniginių lėšų bei 49 tūkst. litų yra pasiskolinęs.

Prie „privalomo registruoti turto“ E.Masiulio deklaracijoje nurodomi nuliai, jokie būstai ar žemės nuosavybė nenurodoma.

Partijos „Jaunoji Lietuva“ pirmasis kandidatas Stanislovas Buškevičius yra deklaravęs privalomai įregistruojamo turto už 7 tūkst. litų, o jo turimos piniginės lėšos sudaro 71 tūkst. litų. S.Buškevičiui ir jo žmonai priklauso du butai Kaune.

REKLAMA

Socialdemokratų sąjungos pirmasis numeris Bronislovo Genzelio turto vertė siekia apie 300 tūkst. litų, Centro partijos lyderio Romualdo Ozolo - apie 230 tūkst. litų.

Lietuvos rusų sąjungos vedlys Sergejus Dmitrijevas turi apie 100 tūkst. litų turto, jam priklauso du sklypai. Tuo metu Lietuvos lenkų rinkimų akcijos lyderis Valdemaras Tomaševskis valdo apie 200 tūkst. litų vertės turtą, turi vieną butą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų