REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentas Gitanas Nausėda susitiko su kandidatu į susisiekimo ministrus Kasparu Adomaičiu. Prezidentas uždavė klausimą dėl komandos formavimo, tačiau konkrečių atsakymų neišgirdo.

Prezidentas Gitanas Nausėda susitiko su kandidatu į susisiekimo ministrus Kasparu Adomaičiu. Prezidentas uždavė klausimą dėl komandos formavimo, tačiau konkrečių atsakymų neišgirdo.

REKLAMA

Pasak prezidento atstovo spaudai Antano Bubnelio, klausimus apie komandos sudėtį pateikė kandidatui į susisiekimo ministrus, bet „labai konkretaus atsakymo prezidentas šį kartą negavo“.

„Prezidentui labai svarbu, kad naujoji ministerijos vadovybė turėtų itin daug vadovavimo ir pokyčių valdymo patirties. Todėl, jei kažkuriais klausimais tos patirties trūksta pačiam ministrui, tam žmogui, kuris užims šios ministerijos vadovo postą, todėl labai svarbu, kokią komandą jis turės, kuri padės įgyvendinti tuos pokyčius“, – pažymėjo prezidento atstovas spaudai A. Bubnelis.

Pokalbio metu prezidentas akcentavo, kad jam itin svarbus susisiekimo sektoriaus konkurencingumas ir svarbos nacionaliniam saugumui išlaikymas. Buvo kalbėta apie projektų plėtrą geležinkeliuose, uostuose ir jūrų uostuose. Prezidentui itin svarbi sritis ir žaliosios Lietuvos politikos įgyvendinimas.

REKLAMA
REKLAMA

„Prezidentas teigiamai atsiliepė apie kandidato požiūrį į galimybes susisiekimo sektoriuje išnaudoti naujausias technologijas. Taip pat sutapo požiūriai, kad viešasis transportas turėtų ir galėtų būti prieinamas plačiau ir organizuojamas efektyviau“, – teigė A. Bubnelis.

REKLAMA

Pasak A. Bubnelio, su visais kandidatais patarėjai jau buvo susitikę, o vienas iš užduodamų klausimų – apie jų formuojamą komandą.

„Priimdamas savo galutinę nuomonę taip pat įvertins ir jų komandos formavimo planus“, – teigė jis.

„Kelis konkrečius kandidatus aš minėjau. Pokalbių vyksta daug. Iš tiesų yra iš ko rinktis. Žiūriu labai plačiai į šią situaciją ir suprantu, kad reikia užpildyti atskiras sritis su kompetentingais specialistais turinčiais žinių ir įdirbio šioje srityje. Rekomendacijas priimu iš visų, kalbuosi su daug mūsų partijos kolegomis ir žmonėmis dirbančiais šiame sektoriuje. Manau, kad potenciali komanda yra labai stipri“, – atsakė K. Adomaitis.

REKLAMA
REKLAMA

Kandidatas pateikė 3 svarbius tikslus

Kandidatas K. Adomaitis teigė, kad šiuo metu susisiekimo ministerijoje apskritai trūksta vizijos ir matymo, kas bus po 10 ar 20 metų. Tie strategijos ruošimo darbai vėluoja – tai automatiškai kliudo ir investicijoms, nes nėra aiškumo susisiekimo srityje. Kandidatas į susisiekimo ministrus prezidentui pristatė 3 svarbius tikslus.

„Trys dalykai, kuriuos norėčiau atsinešti į Susisiekimo ministeriją ir ką pristačiau prezidentui – tai yra žaliojo kurso akcentavimas transporto taršos mažinimo, transporto elektrifikacijos klausimais, atsižvelgimas į klimato kaitą.

Antras dalykas – Susisiekimo ministerijai reikia kiekybinio šuolio, kaip mes įgyvendiname projektus, nes darnus judumas, ir tai, ką mes ruošiame įvairioms savivaldybėms, nėra pilnai įgyvendinamas. Dažnai, jeigu nutiesiame kažkur asfaltą, tai pamirštame apie pėsčiųjų, dviračių, viešojo transporto susisiekimą. Čia turėtų įvykti reikšmingas kokybinis šuolis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Trečias dalykas – tai yra skaidrumas, atvirumas, technologinė lyderystė, kalbant apie tai, kaip Susisiekimo ministerija dėlioja prioritetus, kaip mes sprendžiame, kad visuomenėje nebūtų susipriešinimo.

Mano pagrindinis tikslas, kad mes kalbėtume apie kriterijus, kaip mes atsirenkame kelius, objektus, į kuriuos investuojame, o ne kalbame apie konkrečias vietas, kur gyvena kažkieno uošvienė“, – teigė K. Adomaitis.

Po susitikimo prezidentas turės įvertinti tinkamumą eiti šias pareigas. Anksčiau su daugeliu kandidatų susitiko prezidento patarėjai, o dabar G. Nausėda pats asmeniškai kalbėsis su kiekvienu kandidatu. Ir sprendimą žada priimti artimiausiu metu.

REKLAMA

Trečiadienį prezidentas dar susitiko su kandidate į socialinės apsaugos ir darbo ministres Monika Navickiene. Prezidentūroje lankėsi kandidatas į kultūros ministrus liberalas Simonas Kairys.

Prezidento patarėjas S. Krėpšta teigė, kad su visais kandidatais į ministrus iš pradžių susitinkama „plačiame patarėjų rate“.

„Turime labai išsamius pokalbius apie pagrindines problemas kiekvienoje srityje, apie konkrečius būdus jas spręsti, ką mato kandidatas ar kandidatė, ir vėliau seka susitikimas su prezidentu ir išsamus pokalbis“, – sakė S. Krėpšta ir pažymėjo, kad yra vertinami kandidatų pasiekti rezultatai, išsilavinimas bei patirtis, bendraujama su socialiniais partneriais.

REKLAMA

Šimonytė žadėjo prisiimti atsakomybę už pasiūlytus ministrus

Seimas antradienį pritarė konservatorės atstovės Ingridos Šimonytės kandidatūrai į premjero pareigas. Už jos kandidatūrą balsavo 62 Seimo nariai, prieš buvo dešimt, o susilaikė 41 parlamentaras.

Antradienį Seimo tribūnoje I. Šimonytė sakė prisiimanti asmeninę atsakomybę už visus savo pasiūlytus pretendentus į ministrus.

„Esame koalicijoje sutarę, kad jeigu iškilus kokiam nors šešėliui kas nors iš kabineto nuspręstų nepasitraukti, tuomet, matyt, pagal tokią logiką tektų pasitraukti man pačiai. Esu pasirengusi tą atsakomybę prisiimti“, – teigė I. Šimonytė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Seimui pritarus premjero kandidatūrai ir prezidentui jį paskyrus, ministras pirmininkas ne vėliau kaip per 15 dienų nuo jo paskyrimo pristato Seimui savo sudarytą ir prezidento patvirtintą Vyriausybę ir pateikia svarstyti šios Vyriausybės programą.  

Visas būsimų ministrų kabinetas atrodo taip:

Aplinkos ministras: Simonas Gentvilas (LRLS)

Energetikos ministras: Dainius Kreivys (TS-LKD)

Ekonomikos ir inovacijų ministrė: Aušrinė Armonaitė (LP)

Finansų ministrė: Gintarė Skaistė (TS-LKD)

Krašto apsaugos ministras: Arvydas Anušauskas (TS-LKD)

Kultūros ministras: Simonas Kairys (LRLS)

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė: Monika Navickienė (TS-LKD)

Susisiekimo ministras: Kasparas Adomaitis (LP)

Sveikatos apsaugos ministras: Arūnas Dulkys (TS-LKD)

Švietimo, mokslo ir sporto ministrė: Jurgita Šiugždinienė (TS-LKD)

Teisingumo ministrė: Evelina Dobrovolska (LP)

Užsienio reikalų ministras: Gabrielius Landsbergis (TS-LKD)

Vidaus reikalų ministrė: Agnė Bilotaitė (TS-LKD)

Žemės ūkio ministrė: Dalia Miniataitė (TS-LKD)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų