REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Karantino laikotarpiu skubi pagalba turėtų veikti įprastai. Tačiau dėl stipraus skausmo pilvo srityje į Kauno klinikų skubiosios pagalbos skyrių atvykęs vyras priimtas nebuvo.

Karantino laikotarpiu skubi pagalba turėtų veikti įprastai. Tačiau dėl stipraus skausmo pilvo srityje į Kauno klinikų skubiosios pagalbos skyrių atvykęs vyras priimtas nebuvo.

REKLAMA

Jau prie durų asmeniui buvo pasakyta, kad jo priimti įstaiga negalės.

Į skubios pagalbos skyrių nepriėmė

Į tv3.lt naujienų portalo redakciją kreipėsi skaitytojas Arūnas Budrevičius, kuris pasakojo, kad jau kurį laiką skundžiasi pilvo skausmais.

„Man yra būtina pilvo operacija. Spalio mėnesį darant echoskopiją rado patikimų, bet daugiau niekas neskambino. Jau mėnesį laiko laukiu, o man blogėja“, – tv3.lt teigė skaitytojas.

Vyras teigė, kad spalio 19 d., dėl paūmėjusio pilvo skausmo nusprendė nuvykti į Kauno klinikų skubios pagalbos skyrių, tačiau jo nepriėmė.

REKLAMA
REKLAMA

„Mane išvarė iš klinikų priėmimo skyriaus. Slaugytojos jau prie durų pasakė, kad nepriims, nes daug ligonių“, – pasakojo A. Budrevičius.

Klinikos tokio asmens nematė

Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikų Komunikacijos tarnybos vyriausioji specialistė Karolina Račkauskienė informavo, kad asmuo skubios pagalbos skyriuje registruotas nebuvo.

REKLAMA

„Taip pat nėra ir kitų duomenų apie jo atvykimą į Skubios pagalbos skyrių. Apklausus tą dieną dirbusius darbuotojus, nė vienas iš jų nepamena minimo vyro ar situacijos, kad pacientas dėl kažkokių priežasčių nebūtų priimtas į Skubios pagalbos skyrių“, – tv3.lt teigė K. Račkauskaitė.

Komunikacijos specialistė teigė, kad Chirurgijos skyriuje šiuo metu yra sustabdytos visos planinės operacijos.

„Dėl spalio mėnesį Kauno klinikų Chirurgijos klinikoje įvykusio Covid-19 infekcijos protrūkio, skyriuje sustabdytos visos planinės operacijos, išskyrus neatidėliotinas ir būtinąsias, onkologines operacijas“, – sakė K. Račkauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Buvo užfiksuotas protrūkis

Spalio mėnesio viduryje Kauno klinikų Chirurgijos klinikoje buvo užfiksuotas Covid-19 infekcijos protrūkis – virusas patvirtintas 11 pacientų ir 2 darbuotojams.

„Kauno klinikų Chirurgijos klinikoje Covid-19 infekciją patvirtinus 11 pacientų ir dviem darbuotojams ėmėmės visų reikiamų veiksmų infekcijos plitimui sustabdyti ir dėl to stabdome planinį guldymą šiame pastate esančiose klinikose“, – apie tai ligoninė pranešė savo „Facebook“ paskyroje.

Buvo stabdomas planinis pacientų guldymas aštuoniose profilinėse klinikose. Taip pat visoje ligoninėje draudžiamas pacientų lankymas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nors darbą atnaujinti planuota spalio 19 d., tačiau skyriuje vis dar sustabdytos visos planinės operacijos.

Dėl konsultacijos pobūdžio sprendžia gydytojas

Šalyje įvedus karantiną pasikeitė ir sveikatos įstaigų darbas. Griežtų draudimų nėra, tačiau dėl susidariusios epidemiologinės situacijos gydytojai dali spręsti, kaip priimti pacientą ir ar jį tikrai reikia priimti.

Ambulatorines asmens sveikatos priežiūros paslaugas teikiantis specialistas, įvertinęs paciento sveikatos būklę, priims sprendimą dėl paslaugų teikimo būdo, labiausiai atitinkančio paciento interesus.

Kaip tikino ministras Aurelijos Veryga, tai nebūtinai bus nuotolinės konsultacijos, tačiau dėl Covid-19 situaciją gali keistis.

Pabrėžiama, kad tik tose įstaigose, kur organizuojamas Covid-19 gydymas, gali būti proporcingai ribojama planinė pagalba, siekiant užtikrinti anksčiau įvardytų principų laikymąsi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų