REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos socialdemokratų darbo partija trečiadienį pranešė skelbianti moratoriumą – šimtą dienų siūlo nekritikuoti naujų valdančiųjų.

Lietuvos socialdemokratų darbo partija trečiadienį pranešė skelbianti moratoriumą – šimtą dienų siūlo nekritikuoti naujų valdančiųjų.

REKLAMA

„Manau, kad tai labai logiška, tokia yra europinė tradicija, juoba dabar yra COVID-19 krizė, tai tas nekritikavimas yra dar svarbesnis“, – BNS sakė partijos lyderis Gediminas Kirkilas.

„Tokia yra europinė tradicija, gaila, kad tik Lietuvoje jos nesilaikoma, bet mes stengiamės priminti“, – pridūrė jis.

G. Kirkilo teigimu, šiuo moratoriumu „socialdarbiečiai“ postų nesiekia.

„Mes į jokius postus nepretenduojame, būsime Mišrioje grupėje“, – teigė partijos pirmininkas.

„Socialdarbiečių“ lyderis taip pat teigė, kad gruodį ketinama atnaujinti partijos vadovybę, pats G. Kirkilas žada atsistatydinti.

REKLAMA
REKLAMA

„Kaip jau sakiau ne vieną kartą, aš tikrai atsistatydinsiu – nesu Gintautas Paluckas, kuris laikosi kaip Aliaksandras Lukašenka įsikabinęs į postą, kai pralaimėjo rinkimus. Manau, kad turi ateiti jaunesni“, – kalbėjo politikas.

REKLAMA

G. Kirkilas tvirtino, kad partija turi žmonių, kurie gali vadovauti partijai, o geriausi kandidatai – išrinkti Seimo nariai.

„Visi išrinkti Seimo nariai tinka tam. Manau, kad būtų logiška, jog partijai vadovautų tie, kurie išrinkti į Seimą“, – teigė G. Kirkilas.

Socialdemokratų darbo partijai naujame Seime atstovaus buvęs finansų ministras ir europarlamentaras Zigmantas Balčytis, buvęs Seimo narys Jonas Pinskus ir dabartinis žemės ūkio ministras Andrius Palionis.

Visi jie išrinkti vienmandatėse apygardose, partija daugiamandatėje apygardoje į Seimą nepateko neperžengusi reikiamos 5 proc. kartelės.

REKLAMA
REKLAMA

G. Kirkilas sako, kad į Seimą išrinkti jo partijos nariai nebūtinai palaikys visus centro-dešinės koalicijos sprendimus.

„Mes esame kairioji partija, tad žiūrint, kokie centro-dešinės sprendimai būtų“, – teigė G. Kirkilas.

Jis pridūrė, kad jo partijos nariai palaikytų „teisingus sprendimus“, mažinančius socialinę atskirtį.

G. Kirkilas taip pat teigė, kad palaikytų partnerystės įstatymą, tačiau „socialdarbiečiai“ nebūtų linkę palaikyti lengvųjų narkotikų dekriminalizavimo.

Seimo rinkimus laimėjo konservatoriai, šiuo metu su Liberalų sąjūdžiu ir Laisvės partija buriantys valdančiųjų koaliciją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų