REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Lietuvai nereikia stebuklingo recepto, kad ekonomika sustiprėtų tiek, jog šalies žmonės galėtų oriai gyventi, dirbti ir uždirbti. Vienintelis stebuklas – konkretūs politikų žingsniai. 

Lietuvai nereikia stebuklingo recepto, kad ekonomika sustiprėtų tiek, jog šalies žmonės galėtų oriai gyventi, dirbti ir uždirbti. Vienintelis stebuklas – konkretūs politikų žingsniai. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kol Lietuvos politikai nesupras, kad jų darbas yra ne kurti darbo vietas, o sudaryti sąlygas verslui tas darbo vietas kurti; kol nesupras, kad verslas – tai ne valstybės parazitas, o didžiausias mokesčių mokėtojas bei pagrindinis ekonomikos variklis; kol politikai nesupras, kad mokesčių mokėtojų sunešti pinigai turi būti ne dalinami į kairę ir dešinę bei pravalgomi, o turi būti investuojami į būsimą ekonomikos augimą; kol politikai nesupras, kad klestinčios valstybės garantas yra ne draudimais, komandomis bei direktyvomis suvaržytas, o laisvai mąstantis, kūrybingas bei nieko nebijantis žmogus, tol Lietuva jokio postūmio į priekį nepatirs. Kol Lietuva neturės politikų, nebijančių priimti drąsių, bet gal kartais ir nelabai populiarių, tačiau būtinų sprendimų, tol nieko gero ir nebus. 

REKLAMA

Aplinkosauga – prioritetas 

Darbo partijos programoje numatoma, kad aplinkosauga taps Vyriausybės prioritetu. Šios kadencijos Aplinkos apsaugos vadovybė pasižymėjo tik didinamomis Lietuvos miškų kirtimų apimtimis bei medžioklės ir verslinės žūklės liberalizavimu. Mes spartinsime Aplinkos apsaugos departamento reformą, reikalausime maksimalios aplinkos apsaugos pareigūnų asmeninės atsakomybės. 

Taip pat aktyvinsime daugiabučių pastatų modernizavimo programą, keisime ir viešųjų pirkimų procedūras, kad projektavimo bei rangos darbų įsigijimas būtų daug greitesnis bei skaidresnis. Suprasdami, kad daugiabučių pastatų renovavimo programa yra ne tik energetinis, tačiau ir ekonomikos skatinimo įrankis, skatinsime privatų sektorių (ypač karantino sąlygomis) aktyviai dalyvauti šiame procese, taip išsaugant esamas darbo vietas sektoriuje. 

REKLAMA
REKLAMA

Planuojame maksimaliai trumpinti teritorijų planavimo procedūras, kad investicinių projektų įgyvendinimo terminas Lietuvoje būtų vienas trumpiausių Europos Sąjungoje. Tai padėtų pritraukti daugiau investicijų. 

Alkoholio kontrolė absurdiškomis priemonėmis 

Dabar galiojančios alkoholio kontrolės priemonės – absurdiškos. Bandoma kovoti su 10 proc. problemų dėl alkoholio vartojimo turinčių žmonių, tačiau priimtos priemonės, kurios taikomos likusiems 90 proc. 

Niekaip nesuprantu, kodėl 19 val. 55 min. dar galima nusipirkti vyno, o 20 val. 5 min. - nebe? Kodėl pirmadienį alkoholis parduodamas iki 20 val., o sekmadienį iki 15 val.? Kodėl draudžiama alkoholio įsigyti asmenims iki 20 metų, kai tuo tarpu tuoktis, dirbti, mokėti mokesčius, gimdyti vaikus, tarnauti tėvynei, dalyvauti tarptautinėse misijose ir net žūti galima jau nuo 18 metų? 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tokia kova, kai sakoma ir deklaruojama viena, o daroma visai kas kita - atrodo juokinga ir niekada nebus efektyvi. 

Kad alkoholio vartojimas Lietuvoje mažėtų, reikia šviesti žmones apie sveiką gyvenseną, taikyti poveikio priemones toms grupėms, kurioms labiausiai jų reikia (degtinės „majonezo“ indelyje ar alaus bambalių gerbėjams), ir leisti žmonėms patiems spręsti, kaip ir kada jie nori elgtis, tuomet ir noras vartoti bus daug mažesnis. 

Nacionalinis saugumas – kartu su partneriais 

Pagrindinės grėsmės šiuo metu kyla iš Rytų. Rusija bei Kinija yra augantis tandemas tarptautinėje arenoje ir į tai mes privalome atsižvelgti. Turkijos elgesys taip pat yra labai didelė problema visam NATO aljansui, o kadangi NATO yra mūsų saugumo garantas – tai tampa pavojumi ir mūsų saugumui. Apskritai grėsmių situacija yra labai dinamiška ir kintanti, todėl turime nuolat padėti ir palaikyti mūsų institucijas, kurios užsiima šia problematika. 

REKLAMA

Mes esame per maži, kad kaip nors galėtume paveikti šias grėsmes. Veikdami per aljansus ir blokus, tokius kaip ES ar NATO, turime bandyti maksimaliai paveikti jų bendrą poziciją, kad būtų kuo mažiau eskalacijos ir kuo daugiau dialogo.

Politinė reklama. Bus apmokėta iš Darbo partijos politinės kampanijos sąskaitos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų