REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybė trečiadienį priėmė sprendimą visiškai uždrausti keleiviams vykti keltais ir lėktuvais. Taip siekiama išvengti koronaviruso plitimo šalyje. Tiesa, šie ribojimai nebus taikomi prekių judėjimui.

Vyriausybė trečiadienį priėmė sprendimą visiškai uždrausti keleiviams vykti keltais ir lėktuvais. Taip siekiama išvengti koronaviruso plitimo šalyje. Tiesa, šie ribojimai nebus taikomi prekių judėjimui.

REKLAMA

„Būtų nustatoma, kad nuo balandžio 4 dienos 00:00 val. draudžiama į Lietuvos Respubliką keleiviniais laivais, keltais gabenti keleivius ir jų asmeninius automobilius, išskyrus kelto maršrutą Kylis–Klaipėda–Kylis arba turint vidaus reikalų ministro, ar jo įgalioto asmens leidimą

Taip pat siūloma, kad nuo balandžio 4 val. 00:00 val. skrydžiai keleiviams į ir iš Lietuvos Respublikos tarptautinių oro uostų būtų vykdomi tik išdavus atskirą leidimą oro susisiekimui vykdyti“, – Vyriausybės posėdyje trečiadienį kalbėjo sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

Į Lietuvą atvykstantiems asmenimis ar grįžtantiems tautiečiams bus privaloma tikrintis dėl koronaviruso.

„Atsiras papildomas ribojimas dėl susisiekimo tarp valstybių. Paliekame tik vieną kelto liniją Kylis-Klaipėda-Kylis. Daugiau susisiekimas keltais nebus galimas, nes tai susiję su šalimis, kurios netaiko karantino režimo. 

REKLAMA
REKLAMA

Lygiai taip pat, kalbant apie sausumos punktus, paliekam tik du – vienas tarp Lietuvos ir Lenkijos Kalvarijos punktas, o kitas – Saločiuose tarp Lietuvos ir Latvijos. Visi asmenys, atvykstantys į Lietuvą, mūsų grįžtantys piliečiai, privalomai bus testuojami nuo koronaviruso“, – žurnalistams trečiadienį Vyriausybėje kalbėjo S. Skvernelis.

REKLAMA

Papildomai numatyta, kad apgyvendinimo paslaugų teikimas ir trumpalaikė nuoma pavieniams asmenims gali būti draudžiami kiekvienoje savivaldybėje atskiru savivaldybės Administracijos direktoriaus nutarimu.

Premjeras Saulius Skvernelis kiek anksčiau sakė, kad tokie draudimai leistų išvengti tolesnio koronaviruso plitimo iš kitų valstybių, kurios „šiandien yra tikrų tikriausi viruso židiniai“, nes užsienyje įstrigusiems piliečiams jau buvo duota pakankamai laiko ir galimybių grįžti namo.

Tiesa, ribojimai nebus taikomi prekių judėjimui. Tai reiškia, kad keltais į Lietuvą galėtų atvykti krovininis transportas, lėktuvais – gabenamos siuntos. Taip pat S. Skvernelis teigė, kad išimty gali būti taikomos „individualiems ir pateisinamiems atvejams“.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvoje kovo 16 dieną paskelbtas karantinas, uždarytos šalies sienos, išskyrus grįžtančius Lietuvos piliečius ir išvykstančius užsieniečius. Taip pat iki karantino pabaigos leidžiama užsieniečiams kirsti Lietuvą tranzitu. Į šalį grįžę asmenys privalo izoliuotis 14 dienų. 

Užsienio reikalų ministerijos duomenimis, į Lietuvą nuo karantino pradžios specialiais skrydžiais ir keltų reisais grįžo apie 3 tūkst. piliečių – maždaug pusė visu užsiregistravusių diplomatinėse atstovybėse užsienyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų