REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Priimti sprendimą dėl susisiekimo ministro Jaroslavo Narkevičiaus premjeras Saulius Skvernelis turi per savaitę. Tai premjeras pažadėjo prezidentui Gitanui Nausėdai per judviejų susitikimą pirmadienį.

Priimti sprendimą dėl susisiekimo ministro Jaroslavo Narkevičiaus premjeras Saulius Skvernelis turi per savaitę. Tai premjeras pažadėjo prezidentui Gitanui Nausėdai per judviejų susitikimą pirmadienį.

REKLAMA

Kiek anksčiau prezidentas viešai sakė, kad ministras prarado jo pasitikėjimą, todėl paragino jį pasitraukti.

„Prezidentas dar kartą pabrėžė, kad visuomenės ir prezidento pasitikėjimą praradęs susisiekimo ministras yra tapęs Vyriausybės problema, o užsitęsęs šios problemos sprendimas menkina Vyriausybės ir valstybės institucijų autoritetą. Premjeras sprendimą dėl ministro pažadėjo priimti kitą savaitę“ – pirmadienį žurnalistams sakė vyriausiasis G. Nausėdos patarėjas vidaus politikos klausimais Povilas Mačiulis.

Anot patarėjo, premjeras prezidento paprašė laiko ir galimybės šią savaitę orientuotis į valstybės biudžeto priėmimą.

REKLAMA
REKLAMA

Ministras J. Narkevičius kaltintas valgęs už valstybinių įmonių pinigus Dubajuje ir Minske, dukterį apgyvendinęs Seimo viešbutyje, galimai brakonieriavęs ežere Trakuose ir keistomis aplinkybėmis atleidęs „Lietuvos pašto“ valdybą.

REKLAMA

Ministras, be kitų dalykų, taip pat įkliuvo su abejotinais verslais, nes turėdamas butą Seimo viešbutyje, kartu su žmona Irena jis užsiėmė butų nuoma sostinėje. Visi šie politiniai akibrokštai privedė prie to, kad imta svarstyti J. Narkevičiaus ateitis Vyriausybėje, opozicinės partijos ėmė rengti interpeliacijas. 

Anksčiau premjeras S. Skvernelis yra teigęs, kad ministras J. Narkevičius padarė klaidų, pasitikėjimas juo senka, tačiau kol kas jo keisti nežadama. Taip pat atsistatydinti neketina ir pats ministras.

J. Narkevičių į ministrus delegavo Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga, prie valdančiosios koalicijos prisijungusi po prezidento rinkimų praėjusią vasarą.

REKLAMA
REKLAMA

Gali vetuoti biudžetą

Prezidento patarėjas perdavė, kad G. Nausėda S. Skverneliui sakė neatmetantis galimybės vetuoti  valstybės biudžetą. Šis antradienį turi būti priimamas Seime.

„Matome, kad dalis anksčiau planuotų mokesčių bus nepriimti, tad prezidentas dar kartą priminė premjerui, kad biudžetas, neatitinkantis Konstitucinio finansų tvarumo įstatymo, bus vetuojamas“, – sakė P. Mačiulis.

Dėmesys švietimui

Prezidentas praėjusią savaitę paragino švietimo ministrą Algirdą Monkevičių sparčiau įgyvendinti atliktų auditų rezultatus ir kurti antikorupcinę aplinką ministerijai pavaldžiose įstaigose. 

„Premjeras pažadėjo, kad sausio mėnesį bus imtasi konkrečių veiksmų dėl nacionalinio susitarimo dėl švietimo“, – kalbėjo P. Mačiulis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų