REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos švietimo ir mokslo profesinė sąjunga (LŠMPS) po dviejų savaičių skelbs dviejų valandų streiką.

Lietuvos švietimo ir mokslo profesinė sąjunga (LŠMPS) po dviejų savaičių skelbs dviejų valandų streiką.

REKLAMA

Apie tai po valdančiųjų valstiečių frakcijos posėdžio BNS informavo jame dalyvavęs profsąjungos vadovas Egidijus Milešinas.

„Matom, kad kažkas daroma, stengiamasi, ieškoma, bet laikas taip pat eina. Šiandien mūsų profsąjunga įsteigė streiko komitetą ir lapkričio 28 dieną skelbiam dviejų valandų terminuotą streiką“, – sakė profsąjungos vadovas.

Jis taip pat pridūrė, kad tikisi, jog streikuoti neprireiks, jeigu valdžiai pavyks išpildyti profsąjungos keliamus reikalavimus dėl švietimui planuojamų pinigų kitų metų biudžete.

Profsąjunga reikalauja, kad jame atsispindėtų prieš dvejus metus su Švietimo ministerija pasirašytas susitarimas dėl papildomų 117 mln. eurų švietimo darbuotojų atlyginimams.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu 2020 metų biudžeto projekte tam numatyta kiek daugiau nei 55 mln. eurų. 

Tuo metu valdančiųjų valstiečių lyderis Ramūnas Karbauskis frakcijos posėdyje žadėjo padaryti viską, kad profsąjungos reikalavimai būtų išpildyti.

REKLAMA

„Mes tikrai padarysim viską, kas įmanoma šitoje situacijoje, aš tą galiu pažadėt. Ar to užteks, kad neišeitumėt į gatves, aš negaliu pasakyt (...) Situacija yra tikrai sudėtinga“, – sakė R. Karbauskis.

Jis taip pat teigė, kad dėl šiuo metu numatytų mažesnių pinigų mokytojams „kalta“ tiek ekonomikos augimo prognozė, tiek opozicija.

„Prieš pusantrų metų laiko ekonomikos augimo prognozė buvo didesnė. Dabar ji mažėja dėl to, kad yra „Brexitas“ ir visi kiti faktoriai. Šitoje situacijoje mes susiduriame su faktu, ką mums sako Finansų ministerija, kad mes nesurinksime tiek pinigų, valstybė nesurinks tiek pinigų, kiek yra suplanuota“, – teigė valstiečių lyderis.

REKLAMA
REKLAMA

„Maksimaliai daroma viskas, kad pajamų nebūtų. Maksimaliai daroma viskas, kad išlaidos būtų, kuo didesnės. Ką padarė Švietimo komitete opozicija, tai viską padarė, kad padidintų išlaidas žinodami, kad tai nerealu“, – pridūrė jis.

Seimo Švietimo ir mokslo komitetas, vadovaujamas valstiečio Eugenijaus Jovaišos, praėjusią savaitę nepritarė Vyriausybės pateiktam kitų metų valstybės biudžeto projektui ir pateikė savo siūlymų už 180 mln. eurų.

Komitetas siūlė didinti lėšas dėstytojų, aukštųjų mokyklų neakademinių darbuotojų, mokytojų, darželių pedagogų algas.

Premjeras Saulius Skvernelis trečiadienį teigė, kad įgyvendinti šiuos pasiūlymus nėra realu, tačiau į profsąjungų lūkesčius bandysiąs įsiklausyti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų