Į varnaėdų putą susirinkę keli šimtai Kėdainių rajono Kalnaberžės kaimo gyventojų skanavo varniukų mėsos.
Per dvi dienas trukusią medžioklę medžiotojai sugavo ir nugalabijo 550 varnų jauniklių. Iš šių paukščių mėsos buvo paruošti patiekalai, kuriais penktadienio vakarą galėjo pasivaišinti visi varnaėdų puotos dalyviai, pranešė "Lietuvos rytas".
"Šiame kaime beveik nėra varnų, tad paukščius teko medžioti Paberžėje ir Pašiliuose", - dienraščiui sakė medžioklės rengėjas panevėžietis Andrius Gudžinskas.
Sumedžioti paukščiai buvo nupešti, išskrosti ir užmarinuoti 200 litrų statinėje. Puotai paruoštą mėsą pagal A.Gudžinsko varnų patiekalų receptus virėjos troškino ir kepino aliejuje.
Anot A.Gudžinsko, iš varnienos galima pasigaminti skanių patiekalų. Pasak jo, šių paukščių mėsa labai minkšta, o tinkamai paruošus, galima valgyti ne tik jaunas, bet ir senas varnas.