Datules kasdien valgyti tikrai verta! Jose, lyginant su kitais vaisiais, prisotintos variu, geležimi, magniu, cinku, manganu, kaliu, kalciu, fosforu, natriu. Jose - net 23 skirtingos aminorūgštys, kurių nėra kituose vaisiuose.
Vitaminai A, A1, C, B1, B2, B6 yra tai, ko gausu datulėse.
Datulės skatina angliavandenių virškinimą, reguliuoja gliukozės ir riebalų kiekį.
Pektinas mažina riziką sirgti vėžiu, o fluoridas apsaugo dantis nuo ėduonies. Selenas stiprina imuninę sistemą ir mažina širdies ligų riziką.
Lyginant su kitais užkandžiais, datulės turi mažiau kalorijų, todėl gali būti valgomos tuo atveju, kai norisi ko nors saldaus.
Nuo senų laikų tikima, kad datulės turi ir gydomųjų savybių. Manoma, kad šie vaisiai suteikia stiprybės, ištvermės, ilgina gyvenimo trukmę, stiprina lytinę potenciją.
Datulės stiprina širdį, kepenis ir inkstus, skatina naudingų bakterijų vystymąsi žarnyne, palaiko rūgščių pusiausvyrą.
Dėl didelio datulėse esančio kalio kiekio, medikai jas rekomenduoja sergant širdies ir kraujagyslių ligomis. Jos padeda kovoti su širdies nepakankamumu, tonizuoja ir stiprina širdį.
Vos 3-5 datulės per dieną aprūpina žmogų reikalingomis medžiagomis, tokiomis kaip magnis, varis, geležis ir kalcis.
Datulės naudingos vaikams, suaugusiems ir nėščiosioms.
Jei nemėgstate valgyti vienų datulių, rinkitės bandeles, kepinius, pyragus su datulėmis.