Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Minkštai virti kiaušiniai yra tikra klasika, tačiau išgauti juos tobulai su skystu triniu ir kietesniu baltymu yra labai sunku. Išbandykite puikią šefo gudrybę, kuri dėka šalto vandens jums leis mėgautis skaniausiais virtais kiaušiniais.

Minkštai virti kiaušiniai yra tikra klasika, tačiau išgauti juos tobulai su skystu triniu ir kietesniu baltymu yra labai sunku. Išbandykite puikią šefo gudrybę, kuri dėka šalto vandens jums leis mėgautis skaniausiais virtais kiaušiniais.

REKLAMA

Kiaušiniai yra geriausias pusryčių maistas – juose gausu baltymų, todėl galima ne tik puikiai pasisotini, tačiau toks patiekalas niekada neatsibos, nes juos galima pagaminti įvairiausiais būdais.

Vienas iš klasikinių kiaušinių gaminimo būdų Jungtinėje Karalystėje yra minkštai virti kiaušiniai su skystu tryniu.

Jei esate šio vaikystę primenančio patiekalo gerbėjas, tikriausiai jau esate juos bandęs pagaminti savo artimiesiems. Neretai gaminti tokiu būdu kiaušinius tampa tikras iššūkis – baltymai būna nepakankamai išvirę, o trynys nelieka skystas.

Tokie nesklandumai gali nuvilti, tačiau, laimei – „Hello Fresh“ šefai pasidalino geriausiu patarimu, kaip kiekvieną kartą verdant šiuo būdu kiaušinius pavyks juos išvirti tobulai minkštus.

REKLAMA

Viskas, nuo ko reikės pradėti yra šaltas vanduo.

„Hello Fresh“ šefai ekspertai paaiškino: „Kai kurie žmonės kiaušinius deda į verdantį vandenį, tačiau ar žinojote, kad įdėjus kiaušinį į šaltą vandenį ir palikus jį virti ant ugnies, yra didesnė tikimybė, kad jus trokštamas rezultatas tenkins labiau?

Tereikia vos įdėti kiaušinį į šaltą vandenį ir užvirti. Kai užvirs – vandens paviršiuje sproginės burbuliukai, tad tokiu metu  puodą, kuriame verdate kiaušinius, nukelkite nuo ugnies ir uždenkite jį dangčiu.

Kiaušinį karštame vandenyje palikite tik tiek laiko, kiek norite, kad jo trynys sutvirtėtų. Tada įdėkite jį į labai šaltą vandenį ir nulupkite lukštą. Tokiu būdu kiaušinis turėtų išvirti tobulai kiekvieną kartą.“

Remiantis šefų nurodytais patarimais, ypač skysto trynio kiaušiniui išvirti užtenka vos dviejų minučių, iš dalies sustingusio – keturias.

REKLAMA
REKLAMA

Tie, kurie nori tvirto trynio ir baltymo, turėtų kiaušinius virti iki šešių minučių, o kietai virtam kiaušiniui prireikės aštuonių minučių, rašoma dailystar.co.uk.

Virtų kiaušinių pagardinimas

Virtuvės šefai taip pat rekomendavo: „Virtus kiaušinius taip pat galite pagardinti: pabarstykite juos kartu su druska ir pipirais, smulkiai supjaustykite laiškinius česnakus ir pabarstykite ant viršaus arba jei mėgstate valgyti labai aštriai – visada galite pabarstyti čili prieskoniais.“

„Milk & More“ virėjai pasiūlė kiaušinius pagardinti šoninės juostelėmis:

„Duoną aptepkite gardžiu tepamu sūreliu ir supjaustykite į 4 ilgas juosteles. Šonine apvyniokite duonos juosteles, dėkite ant kepimo skardos ir kepkite 15-20 minučių, kol šoninė taps traški.“

Jeigu norisi išbandyti ir kitokių, nekasdienių skonių – galite pabandyti įdėti šiek tiek šviežių minkštai virtų kiaušinių į rameną ar kitus, Azijos virtuvės įkvėptus, patiekalus.

Šefas Aman Lakhiani iš Junsei siūlo: „Putpelių kiaušinius verdame 2 minutes, įdedame į ledinį vandenį ir atsargiai nulupame. Vėliau juos marinuojame sojos, cukraus, sake ir vandens tirpale prieš dedant juos ant ant grotelių ar net kepant keptuvėje, kad sušiltų. Tokie kiaušiniai bus skanus priedas prie bet kokių makaronų, keptų ryžių.“

Tą pačią marinavimo gudrybę galite atlikti ir su vištų kiaušiniais, tačiau juos pavirkite šiek tiek ilgiau – apie 4-5 minutes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų