trynys

Šiame puslapyje rasite informaciją apie gairę pavadinimu „trynys“. Visi straipsniai, video, nuotraukos, komentarai patalpinti tv3.lt naujienų portale apie gairę pavadinimu „trynys“.

Virdami kiaušinius pasinaudokite šiais patarimais: išeis daug skanesni

Minkštai virti kiaušiniai yra tikra klasika, tačiau išgauti juos tobulai su skystu triniu ir kietesniu baltymu yra labai sunku. Išbandykite puikią šefo gudrybę, kuri dėka šalto vandens jums leis mėgautis skaniausiais virtais kiaušiniais. Kiaušiniai yra geriausias pusryčių maistas – juose gausu baltymų, todėl galima ne tik puikiai pasisotini, tačiau toks patiekalas niekada neatsibos, nes juos galima pagaminti įvairiausiais būdais.
2022-03-28

Išmokite išsivirti išvirkščią kiaušinį!

Jei atsibodo valgyti įprastus virtus kiaušinius, kuriuos įkandę jaučiame baltymo skonį, o vėliau paragaujame ir trynio – išmėginkite atvirkščius kiaušinius. Japonų virtuvės šefas pademonstravo būdą, kaip trynį su baltymu sukeisti vietomis. Na, padirbėti reikės daugiau nei įprastai, tačiau rezultatas tikrai unikalus. Jums reikės lipnios juostos, nenešiojamų pėdkelnių ar kojinės, puodo, verdančio vandens o vėliau ir šalto vandens su ledukais.
2015-02-14

Višta deda milžiniškus kiaušinius su dviem tryniais

Bardiškiuose gyvenančios Liucijos Adomaitienės broilerių veislės višta kaskart šeimininkę nustebina milžiniško dydžio kiaušiniais. Jei normalaus dydžio kiaušiniai sveria nuo 50 iki 70 gramų, tos vištos padėti kiaušiniai gerokai sunkesni. Jų svoris svyruoja nuo 114 iki 135 gramų. Sudaužius kiaušinį paprastai jame būna du tryniai. Ponia Liucija nė neįsivaizduoja, kodėl ši višta didesnius kiaušinius, nei kitos. Juk visas lesina natūraliais savo ūkyje išaugintais pašarais: kviečiais, miežiais.
Lietuva 2013-05-10

Kaip kiaušinius valgo kitataučiai?

Kodėl sudaužius įprastą velykinį margutį neparagavus išskirtinių patiekalų iš kiaušinių pagal kitų šalių tradicijas? Suomija. Dėl klimato suomiams kalorijų skaičiavimo poreikis nėra toks didelis kaip kitoms tautoms, todėl jie gaminasi kiaušinių sviestą – kietai virtus kiaušinius, šakute sutrintus su paprastu sviestu ir paprasčiausiai pagardintus druska. Kiaušinių turi būti maždaug triskart daugiau nei sviesto. Kiaušinių sviestas tepamas ant paskrudintos duonelės. Graikija.
2013-04-07

Kiaušinių tryniai tampa žmonijos priešu

Kanadoje atliktas tyrimas atskleidė, kad kiaušinių tryniai, nesvarbu virti ar kepti, gali pakenkti arterijoms beveik taip pat kaip ir rūkymas, praneša Atlanta Blackstar. "Kiaušinių trynių neturėtų valgyti žmonės, priskirti širdies ir kraujagyslių ligų rizikos grupei", - teigia tyrimo autorius, Kanados Vakarų Londono universiteto neurologijos profesorius daktaras Davidas Spence'as.
2012-08-18
REKLAMA
REKLAMA
Į viršų