REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šį sekmadienį bus švenčiamas Atvelykis, kai visas dėmesys yra skiriamas vaikams. Šia proga TV3 laidos „La Maistas“ virtuvės šefai kartu su Mindaugu Rainiu gamins patiekalus, skirtus mažiesiems, tačiau tai, kas gims jų virtuvėje, patenkins kiekvieno skonį.

Šį sekmadienį bus švenčiamas Atvelykis, kai visas dėmesys yra skiriamas vaikams. Šia proga TV3 laidos „La Maistas“ virtuvės šefai kartu su Mindaugu Rainiu gamins patiekalus, skirtus mažiesiems, tačiau tai, kas gims jų virtuvėje, patenkins kiekvieno skonį.

REKLAMA

Virtuvės šefas Tomas Rimydis šįkart gamins ypatingo skambesio patiekalą „vafllainius“, o Vylius Blauzdavičius atskleis tradicinį savo šeimos patiekalą – ypatingai paruoštų karštų sumuštinių receptą, idealiai tiksiantį lėtiems savaitgalio rytams.

Vaflainiai patiks vaikams

Kaip laidoje pasakos Tomas, jo patiekalo pavadinimas kilo nuo dešrainio. „Vaflainyje įprastą dešrainio bandelę pakeisime nesaldžiu vafliu, o į vidų įdėsime naminę dešrelę. Įdarui labai tiks kalakutienos šlaunelių mėsa. Taip pat įdarui reikės daržovių – morkos, svogūno, česnako ir prieskoninių žolelių. Visa tai pasikepinsime ant alyvuogių aliejaus“, – receptu dalinsis virtuvės šefas.

Anot jo, gaminant tokį patiekalą, į vafliams skirtą tešlą reikia įdėti daugiau sviesto. Kiaušinių ir sviesto santykis turėtų būti kone identiškas. Miltų reikėtų naudoti nedaug, o pats Tomas tešlai dar naudoja kefyrą, bet galima naudoti ir jogurtą ar grietinę. Kadangi vafliai turėtų būti sūrūs, į juos virtuvės šefas įdės ne tik druskos, bet ir meksikietiškų prieskonių. Būtent meksikietiški aromatai, pasak šefo, patinka daugumai vaikų. Tiesa, meksikietiškus prieskonius jis naudos ir savo patiekalo įdarui, ne tik vaflių tešlai.

REKLAMA
REKLAMA

Kitokie karšti sumuštiniai

Vylius rinksis gaminti kiek kitokį, tradicinį šeimos patiekalą – 2 rūšių karštus susuktus sumuštinius. „Vaikai dažnai renkasi saldų patiekalą, bet jei pakankamai kūrybingai padarysi ir nesaldų, jie suvalgys ir tą“, – įsitikinęs jis.

REKLAMA

Saldžiame keptame sumuštinyje bus galima rasti šokoladinį kremą, cinamoną, cukrų ir uogas, kurias Vylius siūlys rinktis pagal sezoną, o nesaldžiame sumuštinyje – sūrį, kumpį, tepamą sūrelį ir ndują.

Išradingi žinomų virtuvės šefų receptai „La maistas“ laidoje – jau šį sekmadienį, 9.30 val. per TV3!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų