• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tobulo skonio vištienos karis: visi prašys pakartoti

Laidoje „Gero savaitgalio receptas“ – netikėtas pokytis: su vedėja Vaida Poderyte-Bernatavičė ekranuose pasirodė ne Laurynas Suodaitis, o laidos režisierė Monika Grundhauser. Moterų tandemas, įkvėptas šio gero šeštadienio vakaro įtempto siužeto trilerio „Pabėgimas iš Pretorijos“ Pietų Afrikoje vykstančio filmo veiksmo, gamino iš šios šalies kilusį patiekalą – karį „Bunny Chow“.

Laidoje „Gero savaitgalio receptas“ – netikėtas pokytis: su vedėja Vaida Poderyte-Bernatavičė ekranuose pasirodė ne Laurynas Suodaitis, o laidos režisierė Monika Grundhauser. Moterų tandemas, įkvėptas šio gero šeštadienio vakaro įtempto siužeto trilerio „Pabėgimas iš Pretorijos“ Pietų Afrikoje vykstančio filmo veiksmo, gamino iš šios šalies kilusį patiekalą – karį „Bunny Chow“.

REKLAMA

Filmas „Pabėgimas iš Pretorijos“ (angl. Escape from Pretoria) nukelia į apartheido laikų Pietų Afriką, kur du aktyvistai, Timas Jenkinsas (akt. Danielis Radcliffe'as) ir Stephenas Lee (akt. Danielis Webberis), atsiduria griežtai saugomame kalėjime už propagandinės medžiagos platinimą.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau jie neketina susitaikyti su likimu – sukuria iš pirmo žvilgsnio neįmanomą pabėgimo planą, naudodami pačių pagamintus medinius raktus. Tai įtampos kupina istorija apie ryžtą, išradingumą ir kovą už laisvę.

REKLAMA

Kadangi filmo veiksmas vyksta Pietų Afrikoje, Vaida kartu su Monika žiūrovus pakvietė nusikelti į šio regiono virtuvę. Karis „Bunny Chow“ – Durbano indų bendruomenės sukurtas gatvės maistas, kuris iki šiol yra vienas mėgstamiausių Pietų Afrikos patiekalų. Tai daugiau nei patiekalas – jame atsispindi ir Pietų Afrikos paveldas.

REKLAMA
REKLAMA

Pietų Afrikos karis „Bunny Chow“

Ingredientai:

  • 500 g vištienos filė;
  • 2 baltos duonos kepalėliai;
  • 2 v. š. aliejaus;
  • 1 didelis svogūnas (smulkiai supjaustytas);
  • 2 skiltelės česnako;
  • 2 vidutinės bulvės (supjaustytos kubeliais);
  • 1 a. š. šviežiai tarkuoto imbiero „Sauda“;
  • 2 v. š. kario „Sauda“ (vidutinio aštrumo arba pagal skonį);
  • 1 a. š. maltos kalendros „Sauda“;
  • 1 a. š. kumino „Sauda“;
  • 1 a. š. ciberžolės „Sauda“;
  • 3 pomidorai (smulkiai supjaustyti);
  • 500 ml vištienos sultinio „Sauda“;
  • 400 ml kokosų pieno;
  • 300 g virtų avinžirnių;
  • Druska ir pipirai „Sauda“;
  • Laiškiniai česnakai.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gaminimo eiga:

Supjaustykite vištieną gabaliukais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite svogūnus, kol taps auksiniai. Sudėkite česnaką, imbierą, kario miltelius, kalendrą, kuminą ir ciberžolę. Kepkite 1–2 minutes, kol prieskoniai išskleis aromatą.

Sudėkite vištieną ir kepkite kelias minutes, kol ji apskrus. Tada suberkite smulkintus pomidorus, sultinį ir kokosų pieną. Pagardinkite druska ir pipirais.

REKLAMA

Tuomet dėkite bulves ir avinžirnius, uždenkite ir leiskite troškintis apie 20 minučių ant vidutinės ugnies, kol vištiena ir bulvės suminkštės. Jei trūksta tirštumo įberkite šiek tiek miltų.

Kol patiekalas troškinasi, nupjaukite viršutinę duonos kepalėlių dalį ir išskobkite vidų, palikdami tvirtas sieneles bei dugną.

Į tuščiavidurę duoną sudėkite paruoštą karį, pabarstykite šviežiais laiškiniais česnakais. Skanaus!

REKLAMA

Patarimai:

Vegetariška versija: vietoje vištienos naudokite daržoves: morkas, cukinijas, baklažanus, žiedinį kopūstą ir avinžirnius.

Autentiškesnis skonis: galima pridėti cinamono lazdelę ir kardamono ankštis troškinant.

Aštrumo lygis: jei mėgstate aštriau, įdėkite čili pipirą arba daugiau kario miltelių.

„Gero savaitgalio receptas“ – šeštadieniais, 11 val. tik per TV3!

Kviečiame atrasti naują tv3.lt turinį! Nuo šiol portale jūsų laukia kasdien nauji testai – išbandykite savo žinias ir smagiai praleiskite laiką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų