Taip kepti bulvinius blynus išmokė mama: receptą užsirašykite iš karto

„Šie blynai mano mamos, galima sakyti, firminis patiekalas. Ji dažnai mėgsta iškepti tokių blynų greitiems pietums, kai skuba ir neturi laiko ilgiems gaminimo procesams, o norisi sočių pietų šeimynai“, – sako tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė Liucija.

Reikės: 6 vidutinio dydžio bulvių; 2 valg. š. fermentinio sūrio; 3 valg. š. miltų; 1 kiaušinio; 3 didesnių česnako skiltelių; druskos, pipirų; saulėgrąžų aliejaus kepimui.

Bulvinių blynų receptas

Bulves sutarkuojame bulvine tarka. Šiek tiek nusunkiame susidariusį skystį. Aš nukošiu per smulkų sietelį. Sūrį smulkiai sutarkuojame, sumaišome su bulvių mase, kiaušiniu, susmulkintomis česnako skiltelėmis, miltais, pagardiname druska, pipirais.

Keptuvėje įkaitiname aliejų ant vidutinės ugnies, dedame po 1 šaukštą bulvių masės ir kepame iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Patiekiame su grietine, natūraliu jogurtu, bulvių prieskoniais ar kitais mėgstamais pagardais.


Rašyti komentarą...
O
Ona
2021-08-20 13:26:06
Pranešti apie netinkamą komentarą
Į bulvinius blynus įtarkuojamas svogūnas,o ne česnakas.Šiek tiek miltų įberiama,jei labai skysti šviežių bulvių tarkiai.Jokie sūriai nededami.Bulvės,druska,kiaušiniai,svogūnas,tai viskas,ko reikia tikriems bulviniams blynams.
Atsakyti
-29

A
A
2021-08-20 12:14:34
Pranešti apie netinkamą komentarą
miltai suris ar cia bulviniai blynai jovalas tikri blynai tik is bulviu kaiusiniu be jokiu suriu ar miltu
Atsakyti
-23

S
Staska
2021-08-20 12:50:08
Pranešti apie netinkamą komentarą
Jo šitas blynų receptas pasaulinio masto atradimas, išradeja blynu mokslininkė autorės mama, pipiec viskam iš tuščio į kiaurą
Atsakyti
-21

SKAITYTI KOMENTARUS (26)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų