REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Netrukus  atkeliaus Velykos – gražiausia pavasario šventė, tad jai ruoštis galima pradėti jau dabar. Profesionalūs virtuvės šefai Vylius Blauzdavičius ir Tomas Rimydis TV3 laidoje „La Maistas“ siūlys įdomius, išskirtinius, sočius ir desertinius patiekalus šventiniam stalui. 

Netrukus  atkeliaus Velykos – gražiausia pavasario šventė, tad jai ruoštis galima pradėti jau dabar. Profesionalūs virtuvės šefai Vylius Blauzdavičius ir Tomas Rimydis TV3 laidoje „La Maistas“ siūlys įdomius, išskirtinius, sočius ir desertinius patiekalus šventiniam stalui. 

REKLAMA

TV3 laidoje „La Maistas“ žymus virtuvės šefas, grilio ekspertas Vylius Blauzdavičius gamins keptą kukurūzinį viščiuką su karamelizuotais burokėliais bei aštriomis morkomis. Vylius parodys šio išskirtinio patiekalo gaminimo eigą, įskaitant ir karamelizacijos procesą, bei įvardins vieną labai svarbų produktą. 

„Labai svarbus ingredientas – citrininis čiobrelis. Aš labai jį mėgstu. Jis tikrai suteikia papildomų skonių ir papildomų aromatų“, – sakė gamindamas šefas Vylius.

REKLAMA
REKLAMA

Mėgaudamasis gaminimo eiga, Vylius juokavo, kad šis patiekalas: „Didelė šventė – jūsų mažytei burnytei.“

O kokia šventė be deserto? Tuo pasirūpins kitas laidos šefas, istorinės virtuvės žinovas Tomas Rimydis. Jis gamins aviečių pyragą su šokoladu ir vyšnių padažu. Jo gamyba itin paprasta, o skonis nuostabus.

REKLAMA

„Jis yra įdomus tuo, kad nereikalauja labai daug laiko, labai gilių žinių ar tikslių labai receptūrų, kas konditerijoje arba ruošiant desertus yra neišvengiama. Tai čia yra šokoladinis pyragas. Jisai yra ne keptas šokoladinis pyragas ir vėl gi jokių temperatūrų, jokių iškilo, neiškilo, supliuško, neišpliuško, išbėgo šokoladas, neišbėgo, čia yra labai viskas ganėtinai paprastai“, – taip apibūdino šio pyrago privalumus šefas Tomas. 

Be to, Tomas atskleidė keletą labai svarbių etapų ruošiant šį pyragą, vienas iš jų: „Šokolado temperatūra neturi būti aukštesnė negu žmogaus, tai yra beveik 37-38 oC, nereikia jo peršildyti ir nereikia, kad jisai užvirtų, o tiesiog, kad išsilydytų.“   Kaip pasigaminti šį saldų pyragą bei kukurūzinį viščiuką ir dar daugiau naudingų patarimų – sekmadienį, 9.30 val. per TV3! 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų