Reikės: 3–4 pomidorų, 1–2 svogūnų, 2–3 česnako skiltelių, 5–6 juodųjų pipirų žirneliais, krapų.
Raugimui papildomai reikės: 4 v.š. aliejaus, 2–3 a.š. cukraus arba 1–1.5 v.š. skysto medaus, 2–3 v.š. citrinos sulčių, žiupsnelio druskos.
Pomidorų ruošimas
Pomidorus, svogūnus ir česnako skilteles supjausčiau griežinėliais. Krapus susmulkinau. Į stiklinį indą sudėjau sluoksniais: pomidorus, ant viršaus svogūnus, česnakus ir krapus. Taip sluoksniavau visas daržoves. Į tarpelius sudėjau juodų pipirų žirnelius.
Dubenėlyje sumaišiau aliejų, citrinos sultis, cukrų (skystą medų), druską ir gerai išmaišiusi supyliau ant daržovių. Marinatą ragaukite, jei norėsite aštresnio skonio, galite įdėti aitriosios paprikos miltelių ir pan. Stiklinį indą sandariai uždariau, kelis sykius krestelėjau ir pastačiau į šaldytuvą. Štai ir viskas. Beliko laukti rezultato.
Šaltinis: Gamink su Audrone