REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Citrinos yra dažnai naudojamas ingredientas virtuvėje. Jos suteikia malonų kvapą, padeda sustiprinti skonį ir tinka gaminant įvairius desertus, todėl nenuostabu, kad daugelis joms neatsispiria. Pakankamai dažnai norisi iš citrinos sultis išspausti šviežiai, tačiau ne visada tai paprastai pavyksta padaryti.

Citrinos yra dažnai naudojamas ingredientas virtuvėje. Jos suteikia malonų kvapą, padeda sustiprinti skonį ir tinka gaminant įvairius desertus, todėl nenuostabu, kad daugelis joms neatsispiria. Pakankamai dažnai norisi iš citrinos sultis išspausti šviežiai, tačiau ne visada tai paprastai pavyksta padaryti.

REKLAMA

Turbūt daugeliui yra įprasta citriną perpjauti per pusę ir tada iš jos spausti sultis. Dažnai gali atrodyti, kad jau išspaudėte pakankamai, bet iš tiesų sulčių dar yra likę. Alissa Gaskell dalijasi keliais patarimais, kurie palengvins šį procesą ir padės iš citrinų išspausti daugiau sulčių.

Vienas iš būdų, galinčių padėti – citrinų pašildymas mikrobangų krosnelėje vos 20 sekundžių. Šiluma padeda vaisiaus sultims laisviau tekėti ir tai ypač naudinga yra tuo atveju, jei prieš tai citrinos buvo laikomos šaldytuve. Citrinoms šiek tiek pašilus, palikite jas maždaug minutę atvėsti ir tik tada iš jų spauskite sultis.

Nors dažniausiai citrinos yra perpjaunamos pusiau, iš tiesų vertingesnis yra kitoks būdas. Citrusinį vaisių reikėtų supjaustyti kaip obuolį į keturias dalis ir „priversti“ jį stovėti ant pjaustymo lentelės. Tai padaryti gali būti šiek tiek sudėtinga, nes citrinos nėra visiškai apvalios, todėl nupjaukite šiek tiek vaisiaus odelės, kad stabilizuotumėte.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų