• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vis daugiau lietuvių pamilsta anksčiau močiučių gėlėmis vadintas pelargonijas. Ne išimtis ir gėlių mylėtoja, sodininkė Kristina. Kad pelargonijos kasmet apsipiltų daugybe žiedų, ji jas laisto naminiu mišiniu. 

Vis daugiau lietuvių pamilsta anksčiau močiučių gėlėmis vadintas pelargonijas. Ne išimtis ir gėlių mylėtoja, sodininkė Kristina. Kad pelargonijos kasmet apsipiltų daugybe žiedų, ji jas laisto naminiu mišiniu. 

REKLAMA

Moters kieme pastatytuose vazonuose ir loveliuose kasmet auga įvairių veislių pelargonijos – pilnavidurės, kaskadinės, čia vietą rado ir paprasčiausia pelargonija, kurią jai atidavė močiutė. 

„Pelargonijas vadinu pačiomis geriausiomis gėlėmis – jos nereiklios, tikrai nereikia šokinėti aplink jas kasdien, net jei nepalaistau ar kur išvykstu, jos kuo gražiausiai auga, jei ir nuleipsta, palaistytos atsigauna. 

Šiemet tenka laistyti dažniau, nes nėra lietaus, bet drąsiai išvykstame su šeima kelioms dienoms ir pelargonijoms tikrai nieko nenutinka “, – pasakojo moteris. 

REKLAMA
REKLAMA

Puiki trąša – pienas

Pelargonijų priežiūra, anot Kristinos, labai paprasta, tačiau kasmet, kad sulauktų daugiau žiedų, ji pasigamina namines trąšas.  

REKLAMA

„Stengiuosi nenaudoti pirktinių trąšų, nes lauke laksto ir vaikai, ir šuo, norisi pasaugoti juos ir patausoti gamtą“, – pridūrė ji. 

Jos naudojamos natūralios trąšos pagaminamos labai paprastai – tereikia sumaišyti pieną su vandeniu: 

„Piene daug kalcio, kuris tinka ir patinka pelargonijoms, išbandžiau šį būdą prieš kelis metus ir dabar tręšiu jas taip kasmet. 

Paprasčiausiai sumaišau maždaug litrą pieną su trimis ar keturiais litrais vandens, viską susipilu į laistytuvą ir palaistau. 

Taip jas patręšiu maždaug kas trečią laistymą, kartais dažniau, kartais rečiau. Pastebėjau, kad kai laistau jas pienu ir vandeniu reguliariai, tikrai sukrauna daugiau žiedų.“ 

Kristina pabrėžia, kad visada pildama trąšas tai daro labai atsargiai, kad mišinio nepatektų ant lapų, dažniausiai tai daro anksti ryte arba vakare, kai nebekaitina saulė. 

Laisto pienu iš po karvės, ar pieno gaminiu iš parduotuvės. Tai du skirtingi produktai.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų