Tešlai reikės:
- 300 g miltų
- 200 g šalto sviesto
- Šaukšto cukraus
- Dviejų šaukštų šalto vandens
- Žiupsnio druskos
Įdarui reikės:
- 400 g rabarbarų
- Kelių saujų braškių
- Žaliosios citrinos sulčių
- Šaukšto krakmolo
- Kelių šaukštų rudojo cukraus
Gaminimo eiga:
Miltus sumaišyti su cukrumi ir druska, sviestą supjaustyti smulkiais gabaliukais ir sudėti į miltus, viską kartu pirštais sutrinti. Įpilti du šaukštus šalto vandens. Kai tešla pradeda lipdytis, ją išvesti ant stalo ir pabaigti minkyti. Tešlą stengtis suminkyti kuo greičiau, kad sviestas nespėtų sušilti, jos nebūtina labai gerai suminkyti, svarbiausia, kad ji suliptų. Tešlą suvynioti į maistinę plėvelę ir palikti šaldytuve bent pusvalandžiui.
Supjaustyti rabarbaus, jų nepjaustyti labai smulkiai, kad kepant nesukristų. Braškes supjaustyti griežinėliais, įspausti žaliosios citrinos sulčių. Į vaisių mišinį įdėti krakmolą ir tris šaukštus rudojo cukraus, viską gerai išmaišyti.
Ant stalo paberti miltų ir iškočioti atšaldytą tešlą. Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi. Tešlą perkelti ant kepimo skardos. Rabarbarų ir braškių mišinį galima tiesiog išversti ant tešlos arba gražiai sudėlioti vaisių mozaiką. Svarbu, kad tešlos kampai liktų laisvi, nes juos reikės užlenkti, padaryti pyrago kraštą. Pyrago kraštus galima aptepti kiaušinio plakiniu, o nuo vaisių mišinio likusį citrinos sulčių ir cukraus skystį užpilti ant vaisių. Pyragą kepti 180 laipsnių kaitroje 45–50 minučių. Pyragą patiekti šiek tiek atvėsusį.
Daugiau patarimų išgirskite aukščiau esančiame vaizdo įraše.
VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE ČIA:
Straipsnis parengtas pagal TV3 televizijos laidą „Kotrynos burtai“.











































































































































































































































































































