Šis pyragas itin populiarus Lenkijoje: Ilona rekomenduoja jį išbandyti

„Lenkijoje turbūt vienas populiariausių. Mes valgėme su ledais, skanu buvo visiems“, – sako tinklaraščio „Skanus gyvenimas“ autorė Ilona.

Ingredientai: 3 šaukštai cukraus; šaukštelis cinamono; 1 kg. obuolių; 100 ml. cukraus; žiupsnelis druskos; 5 kiaušinių baltymai; 250 gr. margarino kepiniams; 1.5 arb. šaukštelio kepimo miltelių; 700 ml. miltų; keli lašai vanilės; 100 ml. cukraus; 5 kiaušinių tryniai.

Trynius išplakti su cukrumi, kol masė padvigubės, supilti tirpintą margariną, vanilę ir įmaišyti persijotus miltus su kepimo milteliais. Užminkyti trapią tešlą.

Padalinti į dvi lygias dalis, vieną dėti į šaldymo kamerą, kita  iškloti kepimo formos dugną ir tešlą subadyti šakute. Obuolius nulupti ir sutarkuoti, sumaišyti su cukrumi ir cinamonu, iškloti ant tešlos.

Baltymus išplakti su druska, pabaigoje supilti cukrų. Paskleisti ant obuolių. Ir ant viršaus užtarkuoti likusią tešlą. Dėti į 190C. orkaitę ir kepti apie 40 min. Atvėsinti.


Rašyti komentarą...
Žinau
2021-10-04 07:10:33
Pranešti apie netinkamą komentarą
šitą pyragą. Pas lenkus valgiau. Vadinasi zakalcas
Atsakyti
0

J
Julija
2021-10-04 21:59:52
Pranešti apie netinkamą komentarą
Nesupratau, tai kiek to cukraus dėti iš viso.






Atsakyti
0

V
Vida
2021-10-05 12:40:30
Pranešti apie netinkamą komentarą
@Žinau Skanus?
Atsakyti
0

SKAITYTI KOMENTARUS (3)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų