Atskleidė skaniausią žemaičių blynų receptą: „Jų sudėtis labai gera ir patikrinta“

„Recepto sudėtis labai gera ir patikrinta, todėl drąsiai galite gaminti, be baimės, kad masė kepant subyrės“, – sako tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė Edita.

Blynams reikės: 15 vidutinio dydžio bulvių; 2 kiaušinių; 3 v.š. miltų; 3 v.š. krakmolo; 1 a.š. druskos;

Įdarui: 300 g kalakutienos faršo; 1 svogūno; druskos, juodųjų pipirų;

Padažui: 150 g grietinės; 150 ml pieno; 1 v.š. sviesto; 1 a.š. miltų; 1 skiltelės česnako; šv. krapų.

Žemaičių blynų receptas

Išvirkite bulves su lupena, kai atvės, nulupkite. Tuomet sumalkite ir sudėkite kiaušinius, miltus, krakmolą, druska bei gerai viską išminkykite. Faršą pakepinkite keptuvėje, sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną. Pabaigoje pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.

Į bulvių masę dėkite įdaro ir formuokite paplotėlius. Apkepkite iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus. Sudėkite į dubenį su dangčiu, kad sušustų.

Keptuvėje išlydykite sviestą, sudėkite smulkiai supjaustytą česnaką. Supilkite išplaktą grietinę ir pieną su miltais. Kaitinkite keletą minučių, kol padažas sutirštės ir tuomet sudėkite krapus.


Rašyti komentarą...
S
Skleistuvas
2021-10-01 01:30:01
Pranešti apie netinkamą komentarą
Ir vis skleidžia... Kad jus kur parautų. Baikt su tais atskleidimaidt]
Atsakyti
0

I
Ita
2021-10-01 07:46:26
Pranešti apie netinkamą komentarą
Tik neparašo,kad reikia isvirti ir sumalti mesą įdarui,zalias faršas į žemaitiškus blynus nesideda
Atsakyti
0

V
Vilniete
2021-10-01 07:54:32
Pranešti apie netinkamą komentarą
"Oditeles blogas" aut.EDITAI:---- Brangi Edita,labai dekinga uz toki nuostabu ir paprasta rcp.Zemaiciu blynu.Aciu.
Atsakyti
0

SKAITYTI KOMENTARUS (12)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų