Gardus ir sotus varškės apkepas pagal Audronę: naudoja 1 slaptą ingredientą

„Seniai kepiau varškės apkepą, todėl šiandien nusprendžiau jį išsikepti. Varškės apkepą kepiau su avižiniais dribsniais, kurie puikiai tiko. Apkepas gavosi sotus ir labai gardus“, – sako tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.

Reikės: 4 pakelių varškės×180 gr, 4 kiaušinių, 5 v.š. avižinių dribsnių, 150 ml pieno, 3 v.š. cukraus (pagal skonį), 100–120 gr razinų, džiovintų spanguolių, sviesto arba aliejaus (skardai sutepti), 2 v.š. džiūvėsėlių.

Avižinius dribsnius užmerkiau piene ir palikau brinkti ~ 15 min. (galite dribsnius sumalti). Kiaušinių baltymus atskyriau nuo trynių ir suplakiau iki standžių putų. Kiaušinių trynius su varške blenderio pagalba sutryniau iki vientisos masės. Piene mirkytus avižinius dribsnius sutryniau blenderio pagalba iki košės konsistencijos.

Į varškės masę sudėjau avižinius dribsnius, pagardinau cukrumi, sudėjau verdančiu vandeniu nuplikytas razinas, spanguoles ir išmaišiau. Galiausiai į varškės masę atsargiai įmaišiau baltymus. Kepimo indą sutepiau sviestu, užbėriau džiūvėsėlių ir supyliau varškės masę. Kepiau varškės apkepą įkaitintoje iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ~ 30 min.


Rašyti komentarą...
SKAITYTI KOMENTARUS (0)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų