Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Šiandien yra kaip yra, lauke šalta, o ir nelabai ką gero žada orų prognozės, tai ir toliau kurkime orkaites, gaminkime namuose, sočius ir gardžius patiekalus. Pas mus šiandien vieno puodo patiekalas – perlinių kruopų troškinys su kiaulienos šonine“, – sako tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.

„Šiandien yra kaip yra, lauke šalta, o ir nelabai ką gero žada orų prognozės, tai ir toliau kurkime orkaites, gaminkime namuose, sočius ir gardžius patiekalus. Pas mus šiandien vieno puodo patiekalas – perlinių kruopų troškinys su kiaulienos šonine“, – sako tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.

REKLAMA

Reikės: ~ 0.7 kg. kiaulienos šoninės, ~ 0.5 kg. perlinių kruopų, 2–3 morkų, 2–3 bulvių, 2 svogūnų, česnako, mėsos prieskonių, maltos paprikos prieskonių, pipirų ir druskos, lauro lapelių, rozmarino, prieskoninių žolelių, aliejaus kepimui.

Perlines kruopas perploviau ir užstačiau virti (galite jas mirkyti, bet čia kiekvienas gamina savaip). Perlinės kruopos verda ilgai, tai aš jas apviriau apie ~ 20–30 min. Kiaulienos šoninę supjausčiau nemažais gabaliukais, pagardinau prieskoniais.

Morkas supjausčiau griežinėliais, bulves mažesniais gabaliukais. Keptuvėje, ant aliejaus apkepiau svogūnus, mėsą. Troškį gaminau ketaus puode. Į jį sudėjau perlines kruopas, keptuvės turinį, bulves, morkas, česnako skilteles, rozmarino šakeles ir supyliau sultinį (naudojau daržovių sultinį kubeliais).

Troškinį gaminau įkaitintoje iki 200 laipsnių orkaitėje kiek daugiau kaip valandą (stebėkite pagal savo orkaitę, kada kruopos suminkštės).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų