REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir  projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir  projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.

REKLAMA

Pristatome baltymingą ir neriebų šventinį patiekalą, kuris tiks ir Kūčių, ir Kalėdų stalui.

Ko reikės:

  • 260 g kviečių glitimo
  • 25 g maistinių mielių dribsnių
  • 60 g avinžirnių miltų
  • 1 v.š. paprikos miltelių
  • 1 v.š. česnako miltelių
  • 1 v.š. baziliko
  • 3 v.š. pomidorų padažo
  • 90 ml sojos padažo
  • 350 ml karšto vandens
  • 1 šaukštelio čili (jei norisi)
  • ½ sultinio kubelio
  • krapų (jei pageidaujama)

Kaip gaminti:

Pirmiausia pradėkite nuo sausų ingredientų ir sumaišykite kviečių glitimą, mielių dribsnius, avinžirnių miltus ir prieskonius: papriką, česnako miltelius ir baziliką.

REKLAMA
REKLAMA

Tęskite su šlapiais ingredientais. Karštame vandenyje ištirpinkite ½ sultinio kubelio, įpilkite pomidorų padažo, sojos padažo, čili ir krapų (jei norite).

REKLAMA

Šlapius ingredientus gerai išmaišykite ir supilkite į sausą mišinį. Masė greitai taps gana standi, todėl stenkitės gerai išmaišyti ne tik šaukštu, bet ir minkyti rankomis.

Kai seitano masė išminkyta, patieskite folijos ant stalo ir sandariai suvyniokite į ją seitaną. Kepkite 90 min 200°C orkaitėje. Apverskite po pirmųjų 45 min.

Jei norite, daržoves galite kepti ir su seitanu. Bulves ir morkas galite apipilti aliejumi ir apibarstyti druska, pipirais ir prieskoniais.

Skanaus!

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną antradienį mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių receptų! Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui @kristine.bergfelde / Kristine’s Day.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų