Pasakojame, ką dėti ant Naujųjų metų stalo – kokie patiekalai patiks ugnimi kvėpuojančiai gyvatei.
Naujųjų 2024 metų stalas – ką patiekti
Žaliasis medinis drakonas, po kurio simboliu prabėgs ateinantys metai, yra ypatingas.
Tai vienintelė mitinė būtybė iš visų 12 kinų horoskopo gyvūnų ir viena labiausiai gerbiamų.
Rytuose Drakonas siejamas su aristokratija ir laikomas imperatorių globėju.
Be to, jis pasižymi sudėtingu ir galingu charakteriu, todėl su gyvuliu geriau nesivelti į jokias diskusijas dėl naujametinio meniu, o tiesiog gaminti tai, kas jam labiausiai patinka.
Štai ką, jei įmanoma, įtraukti į savo šventinį meniu:
- žuvis, jūros gėrybės – mėgstamiausi ugnimi kvėpuojančios gyvatės skanėstai;
- raudona mėsa (kiauliena, jautiena);
- paukštiena – kalakutiena, antis, žąsis;
- patiekalai su aštriais prieskoniais – pavyzdžiui, česnakais, aštriaisiais raudonaisiais pipirais, imbieru, taip pat gvazdikėliais ir anyžiais;
- patiekalai su ryžiais.
Į šį sąrašą galite įtraukti kietąjį sūrį, šviežias žoleles, bus tinkami ir neįprasti Naujųjų metų patiekalai, pavyzdžiui, įdomios salotos – naujametinės salotos „Drakonas“ neabejotinai paglostys metų šeimininką.
Be to, ant stalo turi būti šviežių vaisių, ypač apelsinų – jie simbolizuoja gausą, ir mandarinų.
Ko neturėtų būti ant 2024 m. Naujųjų metų stalo
Pirma, ant šventinio stalo Drakono metais neturėtų būti patiekiami kiškio ar triušio patiekalai – tai gali įžeisti mitinį metų globėją, nes pagal vieną iš legendų Drakonas išgelbėjo šį gyvūną nuo skriaudos.
Ugnies įkvėpėjas taip pat suraukia nosį prieš vištieną – jam tai per daug paprastas maistas, taip pat prieš pusfabrikačius ir konservus – Drakonas pirmenybę teikia natūraliam maistui.
Pagrindinė Naujųjų metų stalo taisyklė: kadangi Drakonas Rytų kultūroje tradiciškai siejamas su dosnumu, turėtumėte pasistengti, kad stalas būtų kuo turtingesnis ir gražesnis.
Serviruodami naudokite žvakes, taip pat žalią spalvą ir raudoną bei auksinę – metų simbolis tai įvertins.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!