Šį tortą rekomenduoja gaminti per Velykas: purus, minkštas ir be galo skanus

„Tiesiog nepakartojamas, purus, minkštas, kvapnus, ne per saldus ir labai gardus! Migdolinis biskvitas, perteptas baltojo šokolado ir maskarponės kremu“, – sako tinklaraščio „Rasos virtuvės užrašai“ autorė.

Migdoliniam biskvitui reikės: Kiaušinių didelių (kambario temperatūros) - 6 vnt.; Druskos - žiupsnelio; Cukraus - 200 g; Maltų migdolų - 100 g; Miltų - 125g; Migdolų ekstrakto - 5 g (1arb. šaukštelis).

Balto šokolado ir kokosų kremui reikės: Balto šokolado - 200 g; Kokosų pieno - 45 g; Maskarponės(kambario temperatūros) - 250 g; Grietinėlės 35% riebumo (atšaldytos) - 500 g; Cukraus pudros - 30 g; Kokoso drožlių - 40 g; Kokosų ekstrakto - 5 g (1arb. šaukštelis).

Torto surinkimui ir papuošimui reikės: Kokosų pieno - 240 g; Kokoso drožlių; Kapotų migdolų (nebūtina); Raffaello saldainių (nebūtina); Balto šokolado drožlių (nebūtina).

Pirmiausia iškepkite biskvitą

Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių (kambario temperatūros). Į baltymus įberkite žiupsnelį druskos ir plakite mikseriu kol pasirodys putos. Tada palaipsniui supilkite cukrų ir plakite dar 3 minutes iki standžių putų. Kitame dubenyje sumaišykite kiaušinių trynius su migdolų ekstraktu ir atsargiai įmaišykite turinį į išplaktus baltymus.

Dalimis suberkite persijotus miltus, maltus migdolus ir atsargiai išmaišykite nuo dugno link viršaus, kol tešla taps vientisa (tik neplakite mikseriu). Torto formos dugną ir šonus išklokite kepimo popieriumi (ištepkite formą šlakeliu aliejaus – tada sviestinis popierius puikiai prilips). Tada supilkite paruoštą tešlą.Kepkite 170°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje, apie 40-45 minutes, kol lengvai pagels. Iškepusį biskvitą atvėsinkite formoje 10-15 min., tuomet išimkite iš jos, perkelkite ant grotelių ir visiškai atvėsinkite.

Paruoškite kremą

Šokoladą sulaužykite nedideliais gabalėliais, supilkite kokosų pieną ir ištirpinkite uždėję ant verdančio puodo, kol šokoladas pilnai išsilydys.Išplakite mikseriu maskarponės sūrį iki vientisos masės. Tada supilkite ištirpintą šokoladą ir viską mikseriu išplakite.Kitame dubenyje iki standžių putų išplakite grietinėlę su cukraus pudra ir kokosų ekstraktu. Dalimis įmaišykite grietinėlę ir kokoso drožles į šokolado masę. Paruoštą kremą uždenkite ir padėkite į šaldytuvą.

REKLAMA

Surinkite tortą

Padalinkite biskvitą į tris dalis. Biskvitą gerai atvėsinkite ir atsargiai supjaustykite, kad nesubyrėtų. Ant lėkštės dėkite pirmąjį biskvitą, jį sulaistykite 80 g kokoso pienu ir ant viršaus tolygiai paskleiskite šiek tiek mažiau nei trečdalį kremo. Dėkite antrąjį biskvitą, šiek tiek paspauskite delnais, ir kartokite tą patį.Trečią biskvitą sulaistykite ir aptepkite viršų bei šonus likusiu kremu. Tada aplipinkite kokoso drožlėmis ir papuoškite kaip norite.Dėkite tortą į šaldytuvą bent kelioms valandoms, o geriausia per naktį. Skanaus!


Rašyti komentarą...
SKAITYTI KOMENTARUS (0)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų