Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Tai viena mano mylimiausių lietuviškų mišrainių. Tradicinė, paprasta ir soti keptos duonos mišrainė lietuviškoje virtuvėje yra ne tik gana populiari, bet ir dažnai gaminama, ypač įvairių švenčių metu“, – sako tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė Liucija.

„Tai viena mano mylimiausių lietuviškų mišrainių. Tradicinė, paprasta ir soti keptos duonos mišrainė lietuviškoje virtuvėje yra ne tik gana populiari, bet ir dažnai gaminama, ypač įvairių švenčių metu“, – sako tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė Liucija.

REKLAMA

 

Reikės: 200 g baltos duonos; 2 saujos virtų, smulkių pupelių; 1/2 obuolio (geriausia rūgštesnio); 100 g sūrio; 2,5 valg. š. majonezo; 1 valg. š. šviežios, susmulkintos petražolės; 1 česnako skiltelės; saulėgrąžų aliejaus kepimui; druskos.

Mišrainės receptas

Duoną supjaustome mažais kubeliais. Keptuvėje įkaitiname aliejų, sudedame kubelius ir kepame, maišydami ant vidutinės ugnies, kol šie gražiai apskrunda. Iškepusius kubelius dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejus. Palikite atvėsti.

Obuolį nulupame, supjaustome mažais kubeliais. Sūrį taip pat supjaustome mažais kubeliais. Česnaką nulupame, sutarkuojame smulkia tarka.

Obuolį, sūrį, pupeles ir keptą duoną sudedame į vieną dubenį, pagardiname majonezu, petražole ir druska. Išmaišome ir patiekiame. Šioms salotoms tinka bet kokios mėgstamos smulkios pupelės. Aš naudojau juodąsias.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų