„Nėštumo metu turėjau ajurvedos gydytoją ir daug kas buvo susiję su maisto kaip vaisto suvokimu“, – sakė 43 metų M. Markle naujausiame savo tinklalaidės „Confessions of a Female Founder“ epizode, rašoma nypost.com.
Markle kalbėjosi su Hannah Mendoza, „supermaistu“ įvardijamos latte ir arbatų prekės ženklo „Clevr Blends“, kuriame parduodama Markle pamėgta „Golden SuperLatte“, įkūrėja.

Ciberžolė
Meghan latte geriausias ingredientas yra gaunamas iš ciberžolės – prieskonio, gaunamo iš Curcuma longa augalo šaknies.
Šioje šaknyje yra kurkumino – junginio, pasižyminčio priešuždegiminėmis ir antioksidacinėmis savybėmis.
Mažindamas uždegimą ir oksidacinę žalą, kurkuminas apsaugo smegenis nuo streso veiksnių, dėl kurių blogėja pažinimo funkcijos.
Kaip pranešė „The Post“, įrodyta, kad ciberžolė palengvina virškinimo sutrikimų simptomus, mažina širdies ligų riziką, kovoja su depresija ir gerina atmintį.
Augalų karalystės „auksu“ vadinama ciberžolė taip pat palaiko kepenų detoksikaciją ir veikia kaip natūralus vaistas nuo skausmo, o latte sudėtyje yra papildomų ekologiškų ingredientų, kurie gali pagerinti bendrą sveikatą.
Juoduosiuose pipiruose yra piperino – junginio, kuris gali pagerinti atmintį ir kognityvines funkcijas, nes padidina neuromediatorių aktyvumą smegenyse. Taip pat įrodyta, kad piperinas padeda organizmui įsisavinti kitas maistines medžiagas iš maisto ir maisto papildų.
Gėrimo sudėtyje taip pat yra cinamono. Kasdienė cinamono dozė gali padėti apsisaugoti nuo diabeto, nes šis prieskonis padeda subalansuoti cukraus kiekį kraujyje, didindamas jautrumą insulinui ir mažindamas atsparumą insulinui.
Stabilus cukraus kiekis kraujyje yra labai svarbus optimizuojant smegenų veiklą visą dieną ir užkertant kelią neurodegeneracinėms ligoms.
Imbieras
Tūkstančius metų kinų ir indų medicinoje vartojamas imbieras gaunamas iš vaistinio imbiero (Zingiber officinale) šaknų. Jo sudėtyje yra junginio gingerolio, kuris pasižymi stipriomis antioksidacinėmis ir priešuždegiminėmis savybėmis.
Kaip pranešė „The Post“, imbieras neutralizuoja laisvuosius radikalus, kurie sukelia oksidacinį stresą ir prisideda prie ląstelių pažeidimų bei senėjimo.
Be to, šis prieskonis pagerina organizmo gebėjimą deginti kalorijas, todėl yra naudingas dietų besilaikantiems žmonėms.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!