Tad ilgai nesukęs galvos nuploviau juos ir supjausčiau į lėkštes tiems, kam netiko kiaušinis. Rezultatas nustebino ne tik svečius, bet ir mane.
Šaltibarščiai buvo tikrai skanūs, o tie, kurie nespjauna nei į grybus, nei į kiaušinius, į lėkštes prisidėjo ir vienų, ir kitų.
Recepto autorius: Riebus Katinas; riebuskatinas.lt
Šaltibarščiai su pievagrybiais
Reikės:
- 500 g marinuotų burokėlių,
- 4 kiaušinių arba 100 g rudųjų pievagrybių,
- 300 g agurkų,
- 20 g krapų,
- 60 g svogūnų laiškų,
- 1 l kefyro,
- žiupsnelio druskos.
Gaminame:
Agurkus pjaustydami nepersistenkite – kol turime dantis, tegu jie dirba savo darbą. Susmulkinkite krapus ir svogūnų laiškus.
Nuo burokėlių nusunkite skystį ir sukrėskite juos į didelį dubenį. Suberkite smulkintus agurkus, žalumynus, supilkite kefyrą.
Aš vertinu tik tirštus šaltibarščius, jei mėgstate skystesnius, pilkite daugiau kefyro. Jokiu būdu ne vandens – vandenį palikite indams plauti… Pagal skonį pasūdykite, galite įpilti ir šlakelį acto.
Tiekite atvėsintus su karštomis bulvėmis.
Recepto autorius: Riebus Katinas; riebuskatinas.lt
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!