Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
INGREDIENTAI:
- 1 stiklinė cukraus
- 0.5 arbatinio šaukštelio imbierų
- 250 gramų margarino
- 50 gramų moliūgų (sėklos)
- 50 gramų saulėgrąžų
- 100 gramų žemės riešutų
- 2 vienetai kiaušinių
- 3 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
- 100 gramų razinų
- 0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
- 250 gramų avižinių dribsnių
- 100 gramų sezamo sėklų
PARUOŠIMO BŪDAS:
- 1. Išlydyti margariną, tuomet į jį suberti dribsnius, keletą minučių palikti ant ugnies vis pamaišant.
2. Į margarino bei dribsnių masę supilti cukrų, ir vėl 2-3min. pakaitinti (dribsniai lengvai karamelizuosis), tuomet nuėmus nuo ugnies atidėti į šalį, kad truputi pravėstų.
3. Kitame inde išplakti kiaušinius suberti visas sėklas, sudėti kepimo miltelius ir imbierą, įdėti miltų, kad masę "sukabintų".
4. Į dribsnių masę sudedame tai, ką sumaišėme 3 punkte, ir dedame gražius kauburėlius į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi.
5. Kepti 180` temperatūroje ~20min. Kadangi gaunasi 2 skardos patariu kepti su vėjeliu.
P.S. imbieras paryškina skonį, bet jei jo neturite - nedėkite, o visas sėklas dėti nebūtinai tokiomis proporcijomis, jei vienas mėgstate labiau, dėkite jų daugiau, svarbiausia, jog bendrai susidarytų ~500g.
INGREDIENTAI:
- 1 stiklinė cukraus
- 0.5 arbatinio šaukštelio imbierų
- 250 gramų margarino
- 50 gramų moliūgų (sėklos)
- 50 gramų saulėgrąžų
- 100 gramų žemės riešutų
- 2 vienetai kiaušinių
- 3 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
- 100 gramų razinų
- 0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
- 250 gramų avižinių dribsnių
- 100 gramų sezamo sėklų
PARUOŠIMO BŪDAS:
- 1. Išlydyti margariną, tuomet į jį suberti dribsnius, keletą minučių palikti ant ugnies vis pamaišant.
2. Į margarino bei dribsnių masę supilti cukrų, ir vėl 2-3min. pakaitinti (dribsniai lengvai karamelizuosis), tuomet nuėmus nuo ugnies atidėti į šalį, kad truputi pravėstų.
3. Kitame inde išplakti kiaušinius suberti visas sėklas, sudėti kepimo miltelius ir imbierą, įdėti miltų, kad masę "sukabintų".
4. Į dribsnių masę sudedame tai, ką sumaišėme 3 punkte, ir dedame gražius kauburėlius į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi.
5. Kepti 180` temperatūroje ~20min. Kadangi gaunasi 2 skardos patariu kepti su vėjeliu.
P.S. imbieras paryškina skonį, bet jei jo neturite - nedėkite, o visas sėklas dėti nebūtinai tokiomis proporcijomis, jei vienas mėgstate labiau, dėkite jų daugiau, svarbiausia, jog bendrai susidarytų ~500g.
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
TOLIAU SKAITYKITE
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą