REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek cinamono
  • 0.5 vieneto citrinų (žievelė)
  • 180 gramų cukraus
  • 50 gramų migdolų (skrudinti, dribsniai)
  • 100 gramų migdolų (smulkinti)
  • 5 vienetai kiaušinių (baltymai)
  • 5 vienetai kiaušinių (tryniai)
  • 100 gramų kvietinių miltų
  • 100 gramų juodojo šokolado (glajus)
  • 100 gramų juodojo šokolado (tarkuotas)
  • šiek tiek druskos
  • 50 gramų sviesto
  • šiek tiek vanilinio cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 190 C temperatūros. Trynius ištrinkite (išsukite) iki baltumo kartu su 90 g. cukraus, vaniliniu cukrumi ir citrinos žievele. Sviestą išlydykite ir atvėsinkite. Į baltymus suberkite likusį cukrų ir išplakite iki standžių putų. 1/4 baltymų masės sumaišykite su tryniais, supilkite išlydytą sviestą, miltus, migdolus, šokoladą ir išmaišykite. Į šią masę atsargiai, po truputį pilkite likusius išplaktus baltymus. Tešlą supilkite į formą ir kepkite 50 min. Paruoškite šokoladinį glajų, juo papuoškite atvėsintą kepinį, apibarstykite skrudintais migdolų dribsniais.

Autorius: Agnė

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek cinamono
  • 0.5 vieneto citrinų (žievelė)
  • 180 gramų cukraus
  • 50 gramų migdolų (skrudinti, dribsniai)
  • 100 gramų migdolų (smulkinti)
  • 5 vienetai kiaušinių (baltymai)
  • 5 vienetai kiaušinių (tryniai)
  • 100 gramų kvietinių miltų
  • 100 gramų juodojo šokolado (glajus)
  • 100 gramų juodojo šokolado (tarkuotas)
  • šiek tiek druskos
  • 50 gramų sviesto
  • šiek tiek vanilinio cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 190 C temperatūros. Trynius ištrinkite (išsukite) iki baltumo kartu su 90 g. cukraus, vaniliniu cukrumi ir citrinos žievele. Sviestą išlydykite ir atvėsinkite. Į baltymus suberkite likusį cukrų ir išplakite iki standžių putų. 1/4 baltymų masės sumaišykite su tryniais, supilkite išlydytą sviestą, miltus, migdolus, šokoladą ir išmaišykite. Į šią masę atsargiai, po truputį pilkite likusius išplaktus baltymus. Tešlą supilkite į formą ir kepkite 50 min. Paruoškite šokoladinį glajų, juo papuoškite atvėsintą kepinį, apibarstykite skrudintais migdolų dribsniais.

Autorius: Agnė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų