INGREDIENTAI:
  -   4 valgomieji šaukštai   aguonų 
-   šiek tiek   cukraus pudros 
-   100 gramų   cukraus 
-   450 gramų   slyvų (geltonos, konservuotos) 
-   2 vienetai   kiaušinių 
-   400 gramų   kvietinių miltų 
-   200 mililitrų   pieno 
-   150 gramų   sviesto 
-   2 valgomieji šaukštai   romo (tamsus) 
-   25 gramai   mielių (šviežios) 
  Paruošimo laikas: Apie 5 min.
          
PARUOŠIMO BŪDAS:
  -  Šiltame piene ištirpinkite mieles. 
 Kiaušinius išplakite su cukrumi ir ištirpintu sviestu.
 Kiaušinių mišinį sumaišykite su pienu.
 Įmaišykite sodą ir miltus.
 Tešlą supilkite į kepimo formą ir palikite 1 val., kad pakiltų.
 Aguonas sumaišykite su romu.
 Ant tešlos sudėkite slyvas, šiek tiek paspauskite į tešlą ir pridėkite aguonų mišinio.
 Kepkite apie 1 valandą 180° C orkaitėje.
 Iškepusį pyragą apibarstykite cukraus pudra.
   Autorius: Giedrė 
     REKLAMA