Margariną ištirbdinti, cukrų ištrinti su kiaušiniais ir į gauta masę įdėt margariną, grietinę išmaišyta su kepimo milteliais. Viską sumaišyt ir palaipsniui berti miltus. Kai tešla bus paruošta ja reikia įdėt į šaldytuvą maždaug 15 min. Prieš pradedant kept tešlą reikia padalint į dvi nelygias dalis. Didesnę tešlos dalį dedam į aliejum patepta skardą tolygiai paskirstant. Ant viršaus dedam mėgstama įdarą (varškę, obuolius, vaisius, uogienę ir t.t.). Įdarą uždedam likusią tešla (dedant tešlą gabaliukais iškeptas pyragas gražiau atrodo). Kepti 45-55min.,180C karštumo orkaitėje.
Skanaus
Autorius: Jelena
INGREDIENTAI:
200 gramų cukraus
250 gramų margarino
2 vienetai kiaušinių
500 gramų kvietinių miltų
3 valgomieji šaukštai grietinės
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Margariną ištirbdinti, cukrų ištrinti su kiaušiniais ir į gauta masę įdėt margariną, grietinę išmaišyta su kepimo milteliais. Viską sumaišyt ir palaipsniui berti miltus. Kai tešla bus paruošta ja reikia įdėt į šaldytuvą maždaug 15 min. Prieš pradedant kept tešlą reikia padalint į dvi nelygias dalis. Didesnę tešlos dalį dedam į aliejum patepta skardą tolygiai paskirstant. Ant viršaus dedam mėgstama įdarą (varškę, obuolius, vaisius, uogienę ir t.t.). Įdarą uždedam likusią tešla (dedant tešlą gabaliukais iškeptas pyragas gražiau atrodo). Kepti 45-55min.,180C karštumo orkaitėje.