Nuplautas ir nuluptas bulves reikia supjaustyti plonais šiaudeliais ir gerai nuplauti tekančiame vandenyje, leisti nusausėti ir kepti įkaitintame aliejuje vienu sluoksniu, kol jų paviršius iš visų pusių gražiai parusvėja. Kietai išvirti kiaušinius, atskirti trynius nuo baltumų. Trynius palikti „kiaušinams“, o baltymus susmulkinti. Agurką, pievagrybius ir kumpį supjaustyti plonais šiaudeliais. Baltymus, agurką, pievagrybius ir kumpį sumaišyti su majonezu, petražolėmis ir krapais. Plokščiame dubenyje iš sumaišytų produktų suformuoti „lizdą“ ir plonu sluoksniu sudėti keptas bulves. „Kiaušinams“ sutarkuoti lydytą sūrį, susmulkinti trynius, krapus ir česnakus. Iš gautos masės padaryti „kiaušinius“ ir papuošti jais mišrainės viršų. Skanaus.
Autorius: Inesa
INGREDIENTAI:
1 vienetas agurkų (ilgieji)
4 vienetai bulvių
šiek tiek česnakų
šiek tiek krapų
šiek tiek petražolių
200 gramų kiaulienos kumpio (virtas)
4 vienetai kiaušinių
1 vienetas majonezo (indelis)
100 gramų pievagrybių
100 gramų lydyto sūrio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Nuplautas ir nuluptas bulves reikia supjaustyti plonais šiaudeliais ir gerai nuplauti tekančiame vandenyje, leisti nusausėti ir kepti įkaitintame aliejuje vienu sluoksniu, kol jų paviršius iš visų pusių gražiai parusvėja. Kietai išvirti kiaušinius, atskirti trynius nuo baltumų. Trynius palikti „kiaušinams“, o baltymus susmulkinti. Agurką, pievagrybius ir kumpį supjaustyti plonais šiaudeliais. Baltymus, agurką, pievagrybius ir kumpį sumaišyti su majonezu, petražolėmis ir krapais. Plokščiame dubenyje iš sumaišytų produktų suformuoti „lizdą“ ir plonu sluoksniu sudėti keptas bulves. „Kiaušinams“ sutarkuoti lydytą sūrį, susmulkinti trynius, krapus ir česnakus. Iš gautos masės padaryti „kiaušinius“ ir papuošti jais mišrainės viršų. Skanaus.