REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 4 valgomieji šaukštai cukraus
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 500 gramų kvietinių miltų
  • 500 mililitrų pieno
  • 2 valgomieji šaukštai pieno (kepimo milteliams ištirpdyti)
  • 2 valgomieji šaukštai pieno (mielėms ištirpdyti)
  • šiek tiek druskos
  • 50 gramų sviesto
  • 7 gramai mielių (sausos (jei šviežios -20 g))
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Gaunasi 6 sočios porcijos.
    Pašildykite pieną, kad būtų truputi šiltesnis nei kūno temperatūros.
    Ant sausų mielių užpilkite pieną ir sumaišykite, kad ištirptų. Leiskite mielėms šiek tiek pabūti dubenėlyje, kol po truputį atsiranda putos.
    Jei gaminate su šviežiomis mielėmis, jas ištrinkite su keletu šaukštu šilto pieno bei puse šaukštelio cukraus ir leiskite pastovėti, kol pradės putoti.
    Miltus sumaišykite su žiupsneliu druskos.
    Pieną sumaišykite su cukrumi ir kiaušiniais.
    Kai mielės jau pradeda veikti, t. y. burbuliuoti, pasidengia balsva putele bei skleidžia mielių kvapą, jas supilkite į pieną su cukrumi ir išmaišykite.
    Tada suberkite miltus ir išmaišykite.
    Dubenį su tiršta (bet ne per tiršta!) tešla uždenkite rankšluosčiu ir padėkite šiltai bent 1 valandai (jeigu namuose šalta, įkaitinkite orkaitę iki 50 laipsnių temperatūros ir įdėkite dubenį su tešla.)
    Išlydykite sviestą.
    Kepimo miltelius ištirpdykite poroje šaukštų pieno ir sumaišykite su sviestu.
    Sviesto ir pieno mišinį pilkite ant pakilusios tešlos ir maišykite.
    Palikite tešlą šiltai pastovėti dar maždaug pusvalandį.
    Blynus kepkite gerai įkaitintame aliejuje.
    Skanaus.

Autorius: Virėja

INGREDIENTAI:

  • 4 valgomieji šaukštai cukraus
  • 3 vienetai kiaušinių
  • 500 gramų kvietinių miltų
  • 500 mililitrų pieno
  • 2 valgomieji šaukštai pieno (kepimo milteliams ištirpdyti)
  • 2 valgomieji šaukštai pieno (mielėms ištirpdyti)
  • šiek tiek druskos
  • 50 gramų sviesto
  • 7 gramai mielių (sausos (jei šviežios -20 g))
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Gaunasi 6 sočios porcijos.
    Pašildykite pieną, kad būtų truputi šiltesnis nei kūno temperatūros.
    Ant sausų mielių užpilkite pieną ir sumaišykite, kad ištirptų. Leiskite mielėms šiek tiek pabūti dubenėlyje, kol po truputį atsiranda putos.
    Jei gaminate su šviežiomis mielėmis, jas ištrinkite su keletu šaukštu šilto pieno bei puse šaukštelio cukraus ir leiskite pastovėti, kol pradės putoti.
    Miltus sumaišykite su žiupsneliu druskos.
    Pieną sumaišykite su cukrumi ir kiaušiniais.
    Kai mielės jau pradeda veikti, t. y. burbuliuoti, pasidengia balsva putele bei skleidžia mielių kvapą, jas supilkite į pieną su cukrumi ir išmaišykite.
    Tada suberkite miltus ir išmaišykite.
    Dubenį su tiršta (bet ne per tiršta!) tešla uždenkite rankšluosčiu ir padėkite šiltai bent 1 valandai (jeigu namuose šalta, įkaitinkite orkaitę iki 50 laipsnių temperatūros ir įdėkite dubenį su tešla.)
    Išlydykite sviestą.
    Kepimo miltelius ištirpdykite poroje šaukštų pieno ir sumaišykite su sviestu.
    Sviesto ir pieno mišinį pilkite ant pakilusios tešlos ir maišykite.
    Palikite tešlą šiltai pastovėti dar maždaug pusvalandį.
    Blynus kepkite gerai įkaitintame aliejuje.
    Skanaus.

Autorius: Virėja

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų