INGREDIENTAI:
- 2 valgomieji šaukštai cinamono
- 150 gramų cukraus
- 375 gramai margarino
- 1 kilogramas obuolių
- 5 vienetai kiaušinių
- 700 gramų kvietinių miltų
- 3 valgomieji šaukštai grietinės
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Į persijotus miltus įmaišome kepimo miltelius. Į dubenį su miltais sudedame kubeliais supjaustytą margariną, įmušame kiaušinių trynius, įdedame grietinės ir maišome, o po to minkome rankomis.
Tešlą palaikome šaldytuve 1 valandą. 1/3 tešlos atsidedame - bus trupiniams, o iš likusios tešlos iškočiojame lakštą, kurį galėtume įtiesti į kepimo formą. Tešlos lakštas turi padengti ne tik kepimo formos dugną, bet ir kraštus.
Ant tešlos sudedame susmulkintus obuolius, sumaišytus su cukrumi ir cinamonu.
Baltymus išplakame iki standžių putų su žiupsneliu druskos.
Baltymus sudedame ant obuolių ir išlyginame paviršių.
Ant pyrago užtarkuojame likusią tešlą ir dedame į orkaitę, įkaitintą iki 180° C.
Kepame 60 minučių.
Autorius: Evelina
REKLAMA